Visumvraag: Vijf maanden naar Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
27 juni 2016

Beste redactie,

Na lezing van het uitgebreide visumdossier (mooi stukje werk) heb ik toch nog een vraag. Eind dit jaar wil ik met mijn Thaise vrouw (gehuwd in Nederland) gaan overwinteren in Chiang Mai. Wij denken aan een verblijf van circa 5 a 6 maanden.

Als ik het visumdossier goed begrepen heb kan ik dan het beste een Non-immigrant “O” visa halen in Nederland (ik ben boven de 50, met pensioen en heb, gezien de Thaise regels, voldoende vast inkomen). Als wij dan in Chiang Mai zijn moet ik na 90 dagen naar het immigration office om, zoals ik het begrijp een retirement visa te vragen (1 jaar geldig)? Klopt dit en welke formulieren heb ik dan nodig naast kopieën van paspoort, Non immigrant “O” visum, door de Nederlandse Ambassade gelegaliseerde brief betreffende mijn vaste inkomen en overig bewijs van mijn pensioen inkomen?

Laatste vraag is over welk formulier ik nodig heb van het immigration office op het moment dat ik langer dan 6 maanden in Chiang Mai zou willen verblijven (circa 1 maand langer). Ik begrijp dat ik elke 90 dagen naar immigration office moet om te melden dat ik nog in Chiang Mai woon, maar welk formulier moet ik dan invullen en heb ik nog overige zaken nodig?

Alvast hartelijk dank voor uw hulp.

Groet,

Joost


Beste Joost,

Je kan toch al je vragen terugvinden in het Dossier www.thailandblog.nl/wp-content/uploads/TB-Dossier-Visum-2016-Definitief-18-februari-2016.pdf vanaf blz 36 en blz 50. Daar staan de standaard eisen in van wat je moet leveren of bewijzen voor een verlenging op basis van “Retirement”.

In Nederland vraag je een Non-immigrant “O” Single entry aan om te beginnen. Hiermee zal je bij binnenkomst 90 dagen verblijf bekomen. De aanvraag voor een jaarverlenging moet je niet NA 90 dagen doen, maar voor die 90 dagen om zijn. Na 90 dagen ben je te laat. De aanvraag kan je indienen vanaf 30 dagen voor de einddatum van die 90 dagen.

Je laatste vraag begrijp ik niet. Waarom zou je na 6 maanden naar immigratie moeten om een maand langer te blijven? Je zal dan toch al een jaarverlenging hebben?

Wel moet iedereen die 90 dagen ononderbroken in Thailand verblijft zijn adres melden bij immigratie (en ook de daaropvolgende perioden van 90 dagen ononderbroken verblijf). Dat doe je met formulier formulier TM 47, Form for alien notify of staying longer than 90 days. Staat in het Dossier blz 45

Vergeet niet dat wanneer je Thailand zou verlaten je eerst een “Re-entry” moet aanvragen. Doe je dat niet dan verlies je de verlenging. Staat in het Dossier Blz 46

Lees dus die blz eens opnieuw door en als er dan nog onduidelijkheden zijn dan hoor ik het wel.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website