Visum Thailand: Travelplan Multiple tourist

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
2 mei 2016

Beste redactie,

Wij gaan in december 2 maanden naar Thailand, dan heb ik een Multiple tourist visum nodig?

Op het formulier Reisplan/Travelplan Tourist visa (want dat is het formulier wat ik moet invullen?) staat: Ik verklaar dat ik mijn ticket voor de terugreis naar Nederland in Thailand zal kopen.

Maar we hebben al een retour hoe zit dit?

Met vriendelijke groeten,

Rino


Beste Rino,

Indien je reeds een retourticket hebt dan vermeld je dat op het formulier. Op het formulier “Reisplan / Travelplan tourist visa” staat onderaan:
“* invullen of omcirkelen wat van toepassing is / fill out or circle what is applicable”

Je omcirkelt dan Note 2, en je schrijft daar dat je reeds een retourticket hebt aangeschaft. Note 1 is vooraf ingevuld en bedoelt voor zij die vertrekken met een enkeltje. Zij dienen dit te omcirkelen. Jullie moeten Note 1 niet omcirkelen want het is voor jullie niet van toepassing. Je kan natuurlijk Note 1 ook gewoon doorhalen voor de duidelijkheid.
royalthaiconsulateamsterdam.nl/images/rtcgcontent/download/travelplan%20multiple%20tourist%20Amsterdam-NEW.pdf

Je hebt een Multiple Tourist visum nodig schrijf je, maar is dat wel zo? De juiste benaming is “Multiple Entry Tourist Visa (METV)”, en kost 150 Euro per persoon. Het heeft een geldigheidsperiode van 6 maand, en binnen die geldigheidsperiode mag je Thailand binnen en buiten zo dikwijls je wil. Bij elke binnenkomst bekom je 60 dagen verblijf.

Je schrijft vervolgens dat je in december 2 maand naar Thailand gaat.  Dan vind ik het een wel erg duur visum dat je gaat aanschaffen voor die periode. Je kan toch ook een “Singel Entry Tourist Visum (SETV)” aanvragen. Dat kost 30 Euro per persoon. Hiermee mag je eenmalig Thailand binnen en bij binnenkomst ontvang je ook 60 dagen verblijf.

Ik weet niet hoelang je precies met 2 maand bedoelt (is het 60 dagen of 62 dagen ?), maar misschien is het wel voldoende om met dat SEVT die periode te overbruggen.

Indien blijkt dat 60 dagen onvoldoende is, kan je dit SETV in Thailand altijd verlengen met 30 dagen. Kost 1900 Baht per persoon.

Je doet ermee wat je wil natuurlijk, maar 150 Euro betalen per persoon lijkt me dan toch overdreven veel voor een verblijf van 2 maand.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website