Kan mijn Thaise echtgenote op vakantie naar Spanje?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
23 maart 2015

Beste redactie,

Mijn vrouw heeft een voorlopige verblijfsvergunning, kan zij hiermee reizen binnen Europa?

We zouden graag naar Spanje op vakantie gaan dit najaar, maar voordat ik iets boek wil ik graag zeker weten of het toegestaan is?

Voor alle duidelijkheid, mijn vrouw heeft dus een Thais paspoort.

Wie weet hoe het precies zit?

Bij voorbaat dank.

Bopenyang


Beste Bopenyang,

Als jouw partner in het bezit is van een geldige Nederlandse verblijfsvergunning dan mag zij hiermee ook de rest van de Schengenlidstaten -waaronder Spanje- bezoeken als toerist. Ze neemt gewoon haar Thaise paspoort en Nederlandse verblijfsvergunning mee op reis.

Dat wil zeggen dat ze net als met een multiple-entry Schengenvisum maximaal 90 dagen (per elke periode van 180 dagen) mag rondreizen. Binnen Schengen zijn er geen grenscontroles dus in de praktijk kan ze zo vaak en lang vakantie vieren als ze wilt: achterhalen dat ze 4 maanden in Spanje was valt nauwelijks te controleren. Ik neem aan dat jullie vakantie niet zo lang zal duren dus ga lekker onbezorgd op vakantie.

Let op: het Verenigd Koninkrijk is geen onderdeel van Schengen. Mochten jullie daar nog eens heen willen dan heeft ze een visum nodig. Deze is dan wel volkomen gratis, versneld en onder soepele regels af gegeven. Zie: europa.eu/youreurope/citizens/travel/entry-exit/non-eu-family/index_nl.htm

Groet,

Rob V.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website