Beste Ronny,

Hopelijk kunnen jullie een duidelijk antwoord geven op de volgende vraag. Van 9 januari tot 18 februari gaan wij naar Thailand (vanuit Nederland) dat is langer dan het 30 dagen visum toestaat. Wij willen in die periode een uitstapje maken naar Laos, hoe regelen we dat met een visum? Een 60 dagen visum met “one entry”? Of anders?

Ben erg benieuwd,

Bij voorbaat dank,

Marga


Beste Marga,

Je hoeft geen visum voor Thailand aan te vragen voor die periode. Je kan Thailand binnenkomen op basis van “Visa Exemption” (Visum vrijstelling). Bij binnenkomst bekom je dan een verblijfsperiode van 30 dagen. Voor die 30 dagen om zijn moet je dan je uitstapje naar Laos maken. Kom je terug van Laos, dan kan je Thailand opnieuw binnenkomen op 30 dagen “Visa Exemption”.

Het enige probleem dat je kan tegenkomen is bij vertrek op de luchthaven. Luchtvaartmaatschappijen kunnen een bewijs vragen dat je binnen de 30 dagen Thailand gaat verlaten.

Lees ook deze link in verband met “Visa Exemption” en de opmerking daarin betreffende de luchtvaartmaatschappijen

https://www.thailandblog.nl/dossier/visum-thailand/immigratie-infobrief/tb-immigration-infobrief-012-19-het-thaise-visum-4-de-visa-exemption-visum-vrijstelling/

“Opmerkingen

1. Wanneer u vertrekt naar Thailand, om vervolgens Thailand binnen te komen op basis van “Visa Exemption”, is het goed om met het volgende rekening te houden.

Vliegtuigmaatschappijen hebben de verantwoordelijkheid, op gevaar van boete, om te controleren of hun reizigers in het bezit zijn van een geldig paspoort en visum om het land binnen te komen. Indien u Thailand wenst binnen te komen op basis van “Visa Exemption”, dan kunt u natuurlijk geen visum laten zien. Men kan u dan vragen om te bewijzen dat u Thailand gaat verlaten binnen de 30 dagen.

Het eenvoudigste bewijs is natuurlijk uw retourticket, maar u kunt ook met een ander vliegtuigticket bewijzen dat u binnen de 30 dagen verder vliegt naar een ander land. Sommige luchtvaartmaatschappijen aanvaarden ook een verklaring van u die hun ontslaat van alle kosten en gevolgen bij een eventuele weigering. Indien u Thailand over land gaat verlaten, dan is dit bijna niet te bewijzen en kan zo een verklaring soms uitkomst bieden.

Niet alle vliegtuigmaatschappijen eisen of controleren dit nog. Indien u twijfelt, neem dan contact met uw vliegtuigmaatschappij en vraag of u een bewijs moet tonen en welke bewijzen ze eventueel aanvaarden. Vraag dit bij voorkeur via mail zodat u later bij de check-in een bewijs van hun antwoord heeft.”

Voor Laos is wel een visum nodig, maar dat kan je aan elke grenspost bekomen.

Ben je van plan om met het vliegtuig vanuit Thailand naar Laos te gaan, neem dan uw ticket voor vertrek uit Nederland. Heb je meteen een bewijs dat je Thailand gaat verlaten binnen de 30 dagen.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website