Beste Ronny,

Ik heb een jaarvisuum NON-IMM O-A Multiple. Ik heb ook een jaarlijkse reisverzekering bij Allianz Golden protection. Is dit voldoende? Moet ik telkens bij verlaten Thailand een re-entry aanvragen?

Bedankt voor de inlichtingen.

Groet,

Patrick


Beste Patrick,

Indien je een Non-immigrant O-A Multiple entry hebt en deze is verkregen voor 31 oktober 2019 val je normaal nog onder de oude regeling. Toen je die bekwam was een ziekteverzekering immers nog geen eis. Normaal zal men die dan ook niet eisen bij binnenkomst.

Of je “Allianz Golden protection” zal volstaan?

Om de volgende keer een Non-immigrant O-A te bekomen mogelijk wel, maar dat zal de Thaise Ambassade dan beslissen. Normaal worden lokale maatschappijen wel aanvaard bij aanvraag, zolang ze voldoen aan de minimumeisen. Bij verlenging van een verblijfsperiode, bekomen met een Non-immigrant O-A, moet het normaal een verzekering zijn die voorkomt op de lijst die aanvaard werd. (Zie lijst in de link hieronder).

“First year, all applicants can buy health insurance from insurance companies in their owned countries or authorized insurance company in Thailand. When the applicants want to renew the visa, the applicants must buy insurance from authorized insurance companies in Thailand only. Any inquiries on completing Insurance application can be addressed at each insurance company.”

http://longstay.tgia.org/home/companiesoa

Het is alvast geen slecht idee om je verzekeringsmaatschappij de vraag te stellen of ze volgend formulier willen invullen. Indien uw verzekering voldoet aan deze minimumeisen mag dat eigenlijk geen probleem vormen vermoed ik. Tenslotte is het enkel een verklaring dat je verzekerd bent voor de gevraagde minimumbedragen.

http://longstay.tgia.org/document/overseas_insurance_certificate.pdf

Gezien je Non-immigrant O-A multiple entry heeft, is het niet nodig een “Re-entry” te nemen zolang je die binnenkomsten maakt binnen de geldigheidsperiode van je visum. Uw Multiple entries zijn dan immers nog geldig. Kom je binnen na de geldigheidsperiode van je visum kan een “Re-entry” noodzakelijk zijn, indien je de eerder bekomen verblijfsperiode wil behouden.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

11 reacties op “Thailand visumvraag: Non-immigrant O-A Multiple entry en ziektkostenverzekering”

 1. BramSiam zegt op

  Begrijp ik nu goed uit dit verhaal dat je op den duur een Thaise ziektekostenverzekering nodig gaat hebben?
  Ik vraag ieder jaar een non-immigrant O jaarvisum aan in Den Haag. Ik ben en blijf Nederlands ingezetene. Is op den duur mijn Nederlandse zorgverzekering niet meer voldoende voor dit visum?

  • Sjaakie zegt op

   @BramSiam, je hebt hier niets te zoeken, je hebt een Non O, de kwestie speelt vooralsnog alleen om Visa O-A houders.

 2. Willem zegt op

  Waarom lezen velen de artikelen niet?

  Volgens mij heeft Ronny al heel vaak uitgelegd dat bij verlenging van een bestaande O-A visum geen ziektekosten verzekering benodigd wordt.

  Beste mensen. Lees de recente artikelen en zoek in het zoekvenster naar het gewenste onderwerp.

  • Sjaakie zegt op

   Is dat zo wat je beweerd, Ronny, bestaande O-A, geen polis etc., klopt?
   voor polissen verstrekt voor 31-10-2019, daarna niet meer vereist bij sommige kantoren ( Jomtien) maar wel bij andere ( Chiang Mai meen ik ).

   • Sjaakie zegt op

    Bedoel voor VISA verstrekt voor 31/10/2019.

 3. C.G.M. van Osch zegt op

  Volgens mij is een reisverzekering ook al is hij voor een jaar geldig toch de reisverzekering gaat per reis voor een bepaald aantal dagen aanheen gesloten per reis.

 4. Sjaakie zegt op

  Author: Willem
  Waarom lezen velen de artikelen niet?
  Volgens mij heeft Ronny al heel vaak uitgelegd dat bij verlenging van een bestaande O-A visum geen ziektekosten verzekering benodigd wordt.
  Beste mensen. Lees de recente artikelen en zoek in het zoekvenster naar het gewenste onderwerp.
  *********************************************************************************************
  Willem, je schreef bovenstaande reactie, de link werkt niet, maar je reactie is de moeite om er op te reageren..
  Is dat zo wat je beweerd, Ronny, bestaande O-A, geen polis etc., klopt, voor polissen verstrekt voor 31-10-2019, daarna niet bij sommige kantoren ( Jomtien) maar wel bij andere ( Chiang Mai meen ik ).

 5. jani careni zegt op

  ik heb gevraagd aan DKV om deze document van de Thais overheid te invullen en ondertekenen en weigering,juridisch kan het niet het is een buitenlandse document en wij mogen niet;heb wel een certificaat gekregen met alles van informaties(polis nummer,bedrag op jaar basis verzekerd(50.000 euro),datum ingang van deze polis,mijn naam en geboortedatum enzv….. maar zal immigratie deze document aanvaarden?vraag van een miljoen!!Ik ben 73 en ik zal nooit een thais verzekering nemen het is nutteloze , dekking te laag en kostprijs te hoog tussen 80000 en 120000 baht.Rustig blijven en wij zullen zien,ik moet de 22 november mijn 90 dagen doen en zal alle informaties vragen voor mijn extensie in februari 2020 en daarna nadenken en informaties geven via deze website.
  Ik ben onder visa OA sinds 2012 dus in extensie en als men tussen de lijnen lezen het is (momenteel) alleen voor de visas OA , OX na 31/10/2109.

 6. Sjaakie zegt op

  U geeft een hele goede analyse, hoop voor u dat Immigration dit accepteerd als voldoende, want het is zelfs een over schot aan verzekerde waarde.
  Ben volstrekt met u eens, dat de verplichte Thai polissen niet toereikend zijn als er echt wat aan de hand is. Klpt u zit in die verkeerde groep O-A, we blijven rustig en wachten af, graag bericht als u geweest bent voor de extensie.

 7. fred zegt op

  Ik ken hier verschillende mensen die 10 jaar geleden en meer zijn toegekomen met een O-A visum. Ondertussen hebben die al een tiental extensies NON Re gekregen.

  Maar die zijn ondertussen ook al lang in het bezit van een nieuw paspoort . In die nieuwe paspoorten staan alleen die extensies. Nergens staat daar uiteraard nog een oorspronkelijk visum O-A in.
  Zijn de extensies gemaakt op basis van een O-A verschillend als deze op een NON -O ? Want anders zie ik niet goed in op wat immigratie zich zou baseren met welk soort visum men ooit is begonnen ?

  • RonnyLatYa zegt op

   In die nieuwe paspoorten staat niet alleen de extensies.
   In een nieuw paspoort worden ook altijd de gegevens van het oorspronkelijke visum overgenomen. Staat in een stempel.
   Immigratie ziet dat trouwens ook in hun databank sinds wanneer en met welk visum je gestart bent en hoeveel verlengingen je al hebt bekomen. Ze hebben daar je paspoort niet voor nodig.
   En neen, er is geen verschil tussen een extensie van een verblijfsperiode bekomen met een Non-O of een Non-O-A. Dat is net hetzelfde.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website