Thailand visumvraag: Moet ik mij melden bij immigration Jomtien?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
13 september 2019

Beste Ronny,

Vlieg binnenkort weer naar mijn huis in Pattaya en hoorde ik dat je jezelf toch weer gewoon binnen 24 uur bij immigration Jomtien moet melden ondanks het feit dat je gewoon terug gaat naar je oude adres waar je reeds geregistreerd bent. Voorheen bij terugkeer naar je oude adres hoefde dat niet.

Iemand hier inmiddels al ervaring mee gehad dat deze regel weer veranderd zou zijn?

Groeten,

Willem


Beste Willem,

Geen idee.

Ik laat het antwoord aan de lezer, want overal is het wat anders.

Gelieve de reacties te beperken tot Jomtien immigratie.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

22 reacties op “Thailand visumvraag: Moet ik mij melden bij immigration Jomtien?”

 1. Rob zegt op

  Ik doe het in elk geval en ze zeggen me niet dat ik niet hoef te komen,
  Na 90 dagen ga ik dan weer voor een nieuw papiertje in mijn pas.
  Ik dacht wel dat je 2 dagen tijd hebt om je te melden

 2. Henk zegt op

  Hallo,
  volgens mij is er nog niets veranderd. Ik ga maandag weer naar Pattaya en mijn vrouw gaat mij wel melden. Wanneer er iets gewijzigd is, kom ik hierop terug.

 3. André zegt op

  Ik ben vorige maand na verblijf 50 dagen terug gekomen in Korat waar ik woon in mijn eigen condo en mij gaan aanmelden in immigratie de dag nadien zoals ze het nu willen en heb er een papiertje bij gekregen in mijn paspoort als je niet gaat krijg je een boete.

  • maryse zegt op

   Daar gaan we weer! Het gaat over het kantoor in Jomtien !

 4. Marc zegt op

  Volgens mij moet je iedere keer dat je opnieuw arriveert, je ook opnieuw melden. MAAR…..bij van mijn appartement complex werd dat per internet door het building management team gedaan. We zijn zelf tot twee jaar geleden telkens naar Jomtien Soi 5 geweest, maar sinds die tijd wordt het dus per internet gedaan.

  Ik neem aan (hoop) dat na alle TM30 schermutselingen van de laatste tijd dit niet is gewijzigd. Naar Soi 5 gaan voor dit “gratis bezoek” kost altijd een aantal nutteloze uren. Reis namelijk binnenkort ook weer terug.

 5. jan zegt op

  officieel ben je dan weer terug uit een ander land .
  En moet je volgens de handhaving van de wet het TM 30 invullen , melden dat je er weer bent .
  Als het je eigen huis is, huur je het moet de eigenaar het melden.

  Maar voor echte toeristen laten ze meer toe , kijken ze af, om te handhaven.

 6. wim zegt op

  Ja Willem je moet je binnen de 24 uur aanmelden in Jomtien. Zelfs als eigenaar . En dit stond al VELE keren op dit blok.
  Ik vraag mij nog steeds af waarom de lezers STEEDS WEER dezelfde vragen stellen.
  Is dit soms uit gemakzucht.?
  Groetjes

  • l.lagemaat zegt op

   Bij sommige mensen is het onzekerheid.

 7. John Chiang rai zegt op

  Zoals RonnLatYa het in zijn reactie ook reeds noemde,het is hoewel de wet het duidelijk anders beschrijft bij iedere Immigration anders.
  Als je nu bij een toevallige controle het pech hebt dat je een ambtenaar treft die deze wet wel letterlijk neemt, heb je eigenlijk erg weinig aan de reactie’s van diegenen die het anders meegemaakt hebben.
  Officieel moet iedere hotel,pension of huiseigenaar etc.een buitenlander binnen 24 uur melden,en dit geldt in jou geval als huiseigenaar ook, als je van een buitenlands verblijf of elders in het land terug komt in je eigen huis.
  Ga gewoon,hoe belachelijk het voor ons ook lijken mag op nummer zeker,download een TM30 formulier en ga zoals het officieel verlangd wordt na de betreffende Immigration.
  Latere verhaaltjes dat je het van Willem,Piet,of Tony anders gelezen hebt,zullen je als ze lastig willen zijn, op geen enkele manier verder helpen. (Maar het is natuurlijk Up to you)

 8. Maryse zegt op

  Beste Willem,

  Ik woon bijna drie jaar in Jomtien en heb mij tot vorige jaar altijd moeten melden bij terugkomst uit Europa.
  Toen ik mij vorige jaar in oktober daar ging melden na een reisje naar Europa zeiden ze bij de ontvangstbalie direct dat het niet meer nodig was.
  Zodoende heb ik mij toen ik dit jaar eind mei terugkwam uit Europa niet gemeld.
  Onlangs moest ik mij melden voor de 90 dagen registratie en heb geen vraag gehad over de zogenaamd terugmelding van drie maanden eerder.
  Ik concludeer dat het bij dat kantoor echt afgeschaft is.

  • Facttester zegt op

   Moderator: Reacties in kapitalen worden niet geplaatst.

 9. Dieter zegt op

  Het zou wel kunnen dat je jezelf moet aanmelden maar ik heb het nog nooit gedaan en zoek het ook nooit te doen. Ze weten op de gemeente waar ik woon en als ik terug Thailand binnen kom weten ze dat ook via de luchthaven. Dus ze weten dat ik er ben en waar ik woon, dat moet voldoende zijn.

 10. Jacques zegt op

  Ik heb de laatste keren zowel vorig jaar als dit jaar na bezoek aan Nederland en bij terugkeer, mij niet binnen 24 uren gemeld. Dat was niet nodig en dat had ik natuurlijk van te voren nagevraagd bij immigation te Jomtien, wanneer de oude situatie nog van kracht is. Na binnenkomst op de luchthaven zelf de 90 dagen uitgerekend en in de gaten gehouden. Ik woon al jaren op hetzelfde adres(mijn woning) en om die reden vindt de immigratie politie Pattaya Jomtien het niet nodig. Alleen melding bij verandering van woonsituatie, want het gaat natuurlijk om bekend making van je verblijfsadres, alhoewel het ook kan worden gebruikt voor belastingmaatregelen. Of dit gebeurt weet ik niet, maar twee vliegen in een klap slaan is niet eens zo’n rare gedachte. Dus ik heb mij pas nog gemeld na 90 dagen terugkeer en dat was oké en nieuwe afspraak in paspoort voor volgende 90 dagen gekregen.

 11. John zegt op

  Ik kwam met mijn partner mij voor 2de keer melden, de emigratieambtenaar in Udonthani zei dat ik mij niet meer hoef te komen melden en heeft dat ook vermeld op het TM30 formulier .

 12. Bob, jomtien zegt op

  Tja, officieel of officieus.
  Officieel iedere beweging buiten de provincie dient bij terugkeer opnieuw een tm30 ingevuld te worden door de landlord of bij afwezigheid van deze door de paspoort houder zelf. Officieus is deze manier van registreren omstreden en licht elk immigratie kantoor zijn eigen regels

 13. fred zegt op

  Toen ik verleden jaar oktober terugkwam uit België zijn we voor alle zekerheid naar immigratie geweest in Jomtien. Daar werd ons gezegd dat in geval men wanneer men verblijft op een extensie en niet veranderd van adres zich men niet moet aanmelden.

 14. Rudy zegt op

  Ik ben mij op 19 augustus gaan aanmelden in Jomtien na terugkomst uit Belgie. Heb het TM30 formulier ingevuld en mijn vrouw heeft dat afgegeven aan de informatie desk en binnen de 5 minuten had ik het papierstrookje in mijn paspoort. Ik had een reentry permit en er werd ons niet gemeld dat de TM30 niet nodig was.

 15. Bertus zegt op

  Ben doodziek van dat gehannes met die Thai Immigration. Na 43 jaar hier is het dan toch inpakken en wegwezen. Jammer.

 16. John Chiang rai zegt op

  Normaal ga je er van uit dat een landelijke wet,zoals ook de TM30 melde plicht er eenje is,dat deze ook overal landelijk gezien, gelijk uitgevoerd gaat worden.
  Juist het feit dat schijnbaar iedere Immigration deze wet na eigen believen kan toepassen,geeft de aanleiding dat het een geweldige chaotische toestand met vele steeds terugkomende vragen blijft.
  Veel mensen waaronder ook veel Thais zien,in geval dat ze van deze TM30 regeling überhaupt gehoord hebben,door de bomen het bos niet meer.
  Zou graag willen weten of bij een plaatselijke controle het eens uitgesproken woord van de plaatselijke Immigration telt,of datgene wat woordelijk beschreven staat in de TM30 wetgeving??
  Mocht de betreffende controleur de wetgeving toepassen zo deze landelijk schriftelijk is vastgelegd,lijkt mij dat je met een eens afwijkende mondelinge belofte van een plaatselijke Immigration ambtenaar, wettelijk gezien erg wankel komt te staan.

  • RonnyLatYa zegt op

   Beste John,

   De immigratiewetgeving is landelijk en de enige die wettelijk telt.
   Alleen wordt ze lokaal overal anders geïnterpreteerd. En daar beginnen dan de misverstanden.

   Je komt inderdaad met een afwijkende mondelinge belofte van een plaatselijk immigratieofficier wettelijk erg wankel te staan. Maar dat geldt ook voor die plaatselijke immigratieofficier en hun plaatselijke interpretaties van de wetgeving… als ze dit op een rechtbank zouden moeten uitleggen.

   Het beste advies dat ik kan geven.
   Ga even langs je immigratiekantoor en vraag wat de lokale toepassing van de regels is.
   Dat geldt trouwens niet enkel voor TM 28/30. Maar ook voor jaarverlengingen en andere immigratiezaken.
   Trouwens, het is niet enkel immigratie. Ga maar eens voor je rijbewijs, Tabien Baan, etc… overal waar je met een wetgeving te maken krijgt, zal je de officiële wetgeving hebben en daarnaast die zoals ze lokaal wordt toegepast. Soms speelt dit in je voordeel, soms in je nadeel.

   • John Chiang rai zegt op

    Beste Ronny Lat Ya, Dat is namelijk precies wat ik met deze mondelinge belofte’s probeer duidelijk te maken.
    Helaas gaan de meeste reactie’s hier op het blog,die het anders hebben meegemaakt op hun Immigration,haast uitsluitend om dit soort mondelinge belofte’s.
    Ik ga er vanuit dat haast,of niemand deze belofte’s schriftelijk kunnen voorleggen,zodat mocht het werkelijk tot het uiterste komen, ze nergens bewijsbaar tot hun recht zouden komen.
    De plaatselijke immigrationofficer die het voorheen nog mondeling anders beloofd heeft,zal alleen om zijn baan en zijn gezicht te redden beweren dat het om een misverstaan handeld,omdat hij/zij dit nooit zo gezegd heeft.
    Daarom zijn voor mij alle reactie’s die het mondeling op hun Immigration anders gehoord hebben geen knip voor de neus waard,als dit zelfde ook niet schriftelijk bevestigd word.
    Jou raad dat je in ieder geval beter bij je betreffende Immigration kunt langs gaan,leek mij ook afgezien, dat je dan ook meteen het TM30 formulier kunt afgeven,de zekerste methode.
    Vr.Gr. John . (Ps Hoop dat ze de hele TM30 procedure zullen strijken in de nabije toekomst)

 17. bert zegt op

  Zo lang er geen duidelijkheid is omttrent die uitspraak van de hoge ome van IMMI blijf ik mij gewoon melden.
  Net zo lang totdat IMM er zelf doodziek van wordt en mij schriftelijk laat weten dat die melding niet meer hoeft.

  Heb ik wel makkelijk praten, wij doen de melding met de app en als we ergens anders zijn, bij familie, kennissen of korte vakantie slaap ik altijd in een hotel. Wil die mensen niet tot last zijn met dat TM30 gedoe.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website