Beste Ronny,

Kan een O-A visum in Thailand worden omgezet in een O? Ik vraag dat omdat dit werd gesuggereerd in een bericht van de Phuket Immigration?

En geldt dat recht in het algemeen voor alle omzettingen?

Groet.

Aad


Beste Aad,

Een Non-immigrant O-A kan je in Thailand niet omzetten naar een Non-immigrant O. Het zijn beide Non-immigrant statussen en dat kan dan niet.

Je zal eerst Thailand moeten verlaten zodat de verblijfsperiode bekomen met het Non-immigrant O-A komt te vervallen. Bovendien moet je zorgen dat de geldigheidsperiode van je Non-immigrant O-A visum ook verlopen is, of bij de volgende binnenkomst zal je opnieuw een verblijfsperiode bekomen op basis van dat nog geldige Non-immigrant O-A visum.

Dan heb je de keuze .

Het eenvoudigste is natuurlijk als je eerst een Non-immigrant O kan bekomen in een ambassade/consulaat. Let wel op dat je Non-immigrant O-A verlopen is of de kans bestaat dat men je geen nieuw Non-immigrant O zal geven. Bij binnenkomst bekom je dan 90 dagen en die kan je dan weer gaan verlengen op de gekende manier.

Een Tourist omzetten naar een Non-immigrant in Thailand kan wel. Een Tourist status bekom je met een Visa exemption of een Tourist visa bij binnenkomst. Het speelt geen rol welk van beide het is, enkel moet je zorgen dat er nog minstens 15 dagen verblijfsperiode rest als je de aanvraag maakt bij immigratie. De eisen die ze stellen om een Tourist om te zetten naar een Non-immigrant zijn ongeveer dezelfde als die om een jaarverlenging te bekomen. Moet je eens informeren bij je immigratiekantoor voor de details.

Eens je aanvraag goedgekeurd, duurt meestal een week daarom die 15 dagen verblijfsperiode die moet resten bij aanvraag, zal je een verblijfsperiode van 90 dagen bekomen. Net alsof je met een Non-immigrant O het land bent binnengekomen. Die 90 dagen kan je dan weer met een jaar verlengen met de gekende methodes.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website