Thailand visumvraag: Borderrun Laos

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
9 september 2019

Beste Ronny,

 • Kan ik zonder visum Laos inkomen (voor een borderrun)?
 • Wat kost het om Laos in te komen? En welke valuta?
 • Kan ik vanuit Laos middels een TM6 arrival/departure kaart weer Thailand inkomen?
 • Heeft mijn Thaise vriend hier ook een bewijs/visa document van de Thaise immigration nodig het land te verlaten en Laos binnen te komen? En wat wat zijn eventuele kosten hiervan?

Groet,

Marlow


Reactie RonnyLatya

Ik ga het antwoorden aan de lezer overlaten die onlangs een “Borderrun” heeft uitgevoerd, gezien het lang geleden is dat ik daar ervaring mee had.

Wat je TM6 kaart betreft. Een TM6 kaart heeft op zich niks te maken met een verblijfsperiode. Een TM6 is een kaart waar je allerhande info op vermeldt voor immigratie bij aankomst, maar je kan er op zich geen verblijfsperiode mee bekomen. Een visum of visum vrijstelling zal bepalen wat de verblijfsperiode wordt, niet het TM6.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

13 reacties op “Thailand visumvraag: Borderrun Laos”

 1. carlosdebacker zegt op

  Ik denk 4 jaar geleden heb ik 1200 of 1500 bath betaald aan de grens voor visum. In ieder geval is het 35 us dollar. Voor thai gratis.

 2. Kees janssen zegt op

  Zonder visum kom je Laos niet binnen.
  De noodzakelijke visa kun je kopen bij de immigration bij de grens.
  Betalen in $ is het aantrekkelijkste.
  Pasfoto mee en gewoon de juiste papieren invullen.
  Visa wordt terplaatse geplaatst in je paspoort.
  Kosten waren 35 $.
  De thai hoeft alleen paspoort mee.
  Terugkeer in Thailand gewoon het in reis document invullen.
  Let wel over land krijg je 30 dagen maar dit kan maar 2 keer.
  Controleer ook de 6 maanden geldigheid van je paspoort voor uitreis.
  In Laos betalen met $ is het gemakkelijkst.

 3. Jan zegt op

  Visum voor Laos is usd 35 of the. 1500 of Lao kip 350000, altands voor de meeste landen en kan aan de grens ( in ieder geval in Savannakhet) geregeld worden

  Thais Consulaat is s ochtend open om visum aan te vragen.de dag erop s middags kun je paspoort met visum weer ophalen. Dus 1 nacht overblijven. Een tip ga niet op vrijdag een visum aanvragen was dan mag je tot maandagmiddag in Laos blijven

  ( Info naar beste weten gegeven, naar voel me niet aansprakelijk voor de juistheid. Hoop dat anderen ook hun visie geven en ik zou zelf even contact opnemen met het consulaat. Op bepaalde Thaise ( maar volgens mij ook Laotiaanse feestdagen gesloten

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Hij maakt enkel een “Borderrun” volgens zijn info. Hij moet dus op het Thais consulaat niet zijn.

 4. Kemosabe zegt op

  Mei 2019 een borderrun gemaakt naar Laos via Nong Khai. Kosten Bht 1500. TM6 wordt ingenomen, bij terugkeer Thailand een nieuwe invullen. Ook in Laos krijgt een soortgelijk formulier en een touristenvisum in je paspoort geplakt, deze wordt bij vertrek uit Laos gelijk gemerkt als “used”.
  Volgende week wil ik weer een oversteek naar Laos maken. Het geheel heeft ongeveer een uurtje geduurt. Ik weet niet waar je de grens over wilt ?

 5. John zegt op

  THAI vriend kan met IDENTICARD OF PASPOORT VRIJ LAOS IN en uit.

  Visa Aplication charges:
  Visitor transit 800 thb
  Visitor tourist. 1000 thb
  Non immigrant singelentry. 2000. thb
  Non immigrant multiple entries. 5000. thb only for resident applicants

  Visa Fee must be paind in THB Only.

  Terug Thailand in dan een nieuw visum maken in de emigratiedienst , oude visum is vervallen. Men krijgt dan 30 dagen visum.
  Wel een TM6 arrivalcard invullen.

  Deze gegevens waren van vorige week bekend.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Hij gaat niet achter een visum. Hij maakt enkel een “Borderrun” volgens zijn info. Hij moet dus op het Thais consulaat niet zijn.

   Je krijgt geen 30 dagen visum aan de grens, maar een 30 dagen Visum vrijstelling indien je zonder visum Thailand wenst binnen te komen.

 6. TvdM zegt op

  Ik ben een paar jaar geleden in Thailand geweest en toen moest ik niet alleen betalen voor een visum om het land binnen te komen maar ook een exit-fee om het land uit te mogen gaan. Het bedrag weet ik niet meer.

 7. yandre zegt op

  als je naar thaise ambasade gaat in laos
  hebben een afspraak systeem kan niet meer zo binnen
  zonder afspraak .zie internet pagina van de ambasade

  • rob zegt op

   Moeilijk hoor, goed lezen. Briefschrijver gaat helemaal niet naar de Thaise ambassade. Hij wil even de grens over en dan weer terug.

 8. Hugo zegt op

  Als je in Savannaket naar de immigratie gaat heb ik een naam en telefoon nummer voor je. Seurt pik je op bij de grens, heeft een slaapkamer voor je,breng je naar de immigratie, en terug. Hij zorgt voor alles, weinig kosten. Home Stay, 02098887468 of 02098185678 dit geldt voor iedereen.

 9. Manow zegt op

  Dank voor de reacties.
  Samengevat ben ik er weer wijzer van geworden.
  En Ronny, bedankt voor de uitleg en correcties.

  Groet, Manow

 10. W.H. zegt op

  Borderrun naar Laos koste afgelopen jaar 1600 Bath of 35 US dollar. Je moet bij de grens de formulieren invullen of in mijn geval in Khon Kean naar de Laos consulaat gaan en daar alles regelen. dan kan je zo door lopen. In Nongkai hebben ze nog een regeling om een klein bedrag door de poortjes te komen. daarna weer terug naan Thailand en je papieren weer invullen. makkelijk te doen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website