Beste redactie,

Ik ga 7 weken naar Thailand,tussendoor wil ik ook Cambodja, Laos en Vietnam bezoeken. Heb ik dan visum nodig of niet?

Groet,

Frans


Beste Frans,

Je schrijft niet hoelang je perioden in Thailand zullen zijn en daar moet je toch een beetje rekening mee houden. Ik denk echter dat alles wel mogelijk moet zijn met “Visa Exemption” (Visa vrijstelling). Ik beperk mij dan wel tot Thailand. Voor Cambodja, Laos en Vietnam hebt u natuurlijk wel de nodige visums nodig. Het is eenvoudig en je hoeft maar de volgende drie regeltjes in gedachte te houden :

1. Kom je via een Internationale luchthaven Thailand binnen, dan bekom je 30 dagen “Visa Exemption”. Mag je 30 dagen ononderbroken in Thailand mee verblijven.
2. Kom je Thailand binnen over land dan bekom je slechts 15 dagen “Visa Exemption”. Mag je 15 dagen ononderbroken in Thailand mee verblijven.
3. Een In/Out op dezelfde dag via een grenspost over land kan niet meer op basis van een “Visa Exemption”. Blijf dus minstens één of meerdere dagen in het andere land voor je terug Thailand binnenkomt.  Het bekomen van een “Visa Exemption” (15 dagen) zou dan geen probleem mogen zijn. In/Out op dezelfde dag via een Internationale luchthaven kan wel op “Visa Exemption”. Je zal dan wel opnieuw 30 dagen bekomen.

Blijf je toch langer dan 30 of 15 dagen ononderbroken in Thailand (afhankelijk hoe je Thailand bent binnengekomen) bestaat altijd nog de mogelijkheid om dit bij immigratie te verlengen voor maximum 30 dagen.

Het is nu aan u om om uw verblijf te organiseren, tenminste toch hoe lang je telkens in Thailand wil blijven (of misschien heb je dat al gedaan)
Ik denk dat er voldoende mogelijkheden zijn om het zodanig te organiseren dat je geen visum hoeft aan te vragen. Alles zal wel kunnen op “Visa exemption”.

Let op. Vliegtuigmaatschappijen kunnen en mogen controleren of iemand in het bezit is van een geldig visum indien zijn terugvlucht later is dan 30 dagen. In uw geval is het 7 weken. Dit wil zeggen dat, indien je zonder visum vertrekt, je zal moeten aantonen dat je binnen de 30 dagen Thailand zal verlaten. Indien je al een vliegtuigticket hebt (vb naar Vietnam) is er natuurlijk geen probleem, tenminste als dit vertrek binnen de 30 dagen ligt. Heb je geen enkel bewijs dat je Thailand binnen de 30 dagen gaat verlaten, dan neem je best voorafgaandelijk contact met je vliegtuigmaatschappij.

Vraag of je wel een bewijs moet tonen, en welke ze dan aanvaarden (vliegticket, hotelboeking, etc.). Doe dit altijd via mail, zodat er later bij de check-in geen discussies ontstaat indien daar iemand van de maatschappij het toch nog anders ziet. Het laatste wat je wil is op dat moment gaan discussiëren. Het is nu wel zo dat niet alle vliegtuigmaatschappijen dit (nog) effectief controleren. Sommige doen het, andere vragen er niet (meer) naar.  Het is afhankelijk van je maatschappij, en neem dus best contact, maar ik wil het toch maar meegeven als waarschuwing.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website