Thailand visum: Bewijs van pensioen nodig voor Non immigrant O visum?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
18 augustus 2015

Beste redactie,

Ik heb het volgende probleem! Afgelopen juli ben ik 50 geworden, vandaar dat ik dacht om een Non immigrant O visum aan te vragen. Mij is verteld dat ik dit kon doen in Savannahket, Laos.

De papieren die ik daar voor nodig zou moeten hebben waren,zo is mij verteld:

 • Inkomensverklaring Nederlandse ambassade 800.000 Bath op jaarbasis.
 • Thaise bankrekening.
 • Bewijs van bewoning in Thailand.

Nu dit alles heb ik. Ik had zelfs mijn groene boekje van mijn motor incl. verzekeringspapieren voor mijn motor meegenomen. Dit alles op mijn naam uiteraard.

Ik ga naar het Thaise consulaat in Savannahket alwaar mij wordt verteld dat ik een bewijs moet overleggen dat ik inderdaad met pensioen ben.
Ik had hier nog nooit van gehoord. En uiteraard heb ik zo’n bewijs niet omdat ik uiteraard nog niet met pensioen kan zijn. Ben immers net 50 geworden.

Wie oh wie kan mijn informatie verschaffen hoe een non o visa te verkrijgen op basis van retirement?

Aanvullende info:

 • Ben ongehuwd
 • WAO 80-100%

Met vriendelijke groet,

David


Beste David,

Ik heb persoonlijk geen ervaring met het Consulaat van Savannakhet, maar ik heb voor u eens gekeken bij de buren van Thai Visa. Het is trouwens ook voor mij de eerste keer dat ik lees dat iemand moet bewijzen dat hij werkelijk op pensioen is, want normaal is een minimumleeftijd van 50 jaar de enige vereiste.

Weer iemand die een lokaal regeltje heeft ingevoerd en hiermee wil tonen hoe belangrijk hij wel is? Maar ook op ThaiVisa wordt geschreven dat men moeilijk doet in Savannakhet. Een Non-immigrant “O” op basis van ‘’Retirement “ zou er regelmatig worden geweigerd.
Ik weet ook niet waarom. Men adviseert om naar de Vientiane te gaan, en daar een Non-Immigrant “O” Single entry aan te vragen. Dit kan je dan na 90 dagen verlengen in Thailand.

Wat betreft je financieel bewijs. De inkomstenverklaring van de ambassade betreft een minimum inkomen van 65 000 Baht per maand.
Een bankrekening is 800 000 Baht. Vraag een bewijs aan je bank. Zeg tegen de bank dat het bewijs voor je visum is, dan weten ze normaal wel wat ze moeten geven.

Hou er rekening mee dat je dat bewijs misschien niet onmiddellijk zal meekrijgen, maar dat ze hiervoor het hoofdkantoor moeten contacteren.
Het bankboekje moet up-datet zijn, maar enkel een bankboekje is normaal niet voldoende, je moet ook dat bankbewijs hebben.

Ik weet niet welk visum je nu hebt en op welke manier je tot nog toe hier verbleef, maar je kan een Tourist visum ook laten omzetten naar een Non-immigrant “O” en dit vervolgens laten verlengen voor een jaar. Niet alle immigratiekantoren doen dit, en sommige zullen je naar Bangkok sturen. Pattaya(Jomtien) doet het normaal wel. Je moet nog wel minimum 15 dagen verblijfsduur hebben, want je zal eerst een 15 dagen ‘’”Under consideration” stempel krijgen. Sturen ze je naar Bangkok dan zal je dus 2 maal moeten gaan of 15 dagen in Bangkok blijven.

Verder moet je moet maar eens lezen:

Savanakhet
www.thaivisa.com/forum/topic/845972-retirement-visa-from-savannakhet/
www.thaivisa.com/forum/topic/802248-retirement-visa/

Vientiane
www.thaivisa.com/forum/topic/821172-what-is-required-for-non-o-multiple-visa-at-embassy-in-vientiane/

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Thailand visum: Bewijs van pensioen nodig voor Non immigrant O visum?”

 1. Sjaak S zegt op

  Bewijs van pensioen is niet nodig. Wel een bewijs van regelmatige inkomsten of de beroemde 800,000 bath op je rekening of een combinatie daarvan.

 2. jan zegt op

  je bent eigenlijk niet met pensioen , je hebt wao, dat kan je ook een invalide pensioen noemen daar medical reteirement , daar heb je alle stukken van , je beslissing van het uwv en de uitkerings specificatie, dat is allemaal voldoende volgens mij en je moet je bank aanvullen tot een totaal van 800.000 bath .dus als je een uitkering hebt van 1200 euro keer 12 en dat haalt de 800.000 bath niet dan met je de rest op je boekje zetten , en dat moet er geloof ik 3 maanden op staan


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website