Vraagsteller: Eric

Ik heb net een visum type O aangevraagd bij Thaise ambassade Brussel. Ik heb een verzekering bij Axa sawasdee Thailand voor covid tot 100.000 dollar (3.500.000 thb) Met de visa O moet je wel om de 90 dagen even het land uit blijkt.

Kan deze ter plaatse ook omgezet worden naar een visa O-A retirement?

Bedankt voor uw reactie.


Reactie RonnyLatYa

Indien je een Non-immigrant O Multiple entry visum hebt moet je inderdaad elke 90 dagen Thailand verlaten om een nieuwe verblijfsperiode van 90 dagen te bekomen.  Momenteel kan dat niet zonder opnieuw gans die COVID-maatregelen opnieuw te doorlopen  o.a. een CoE opnieuw bekomen en opnieuw een quarantaine uitzitten.  Dat is niet de bedoeling vermoed ik.

Een nieuwe verblijfsperiode van 90 dagen bekomen, of deze verlengen met 90 dagen bij immigratie kan in principe niet.  Je kan het altijd eens vragen natuurlijk. Misschien zijn ze wat dat betreft wat soepeler voor bezitters van Multiple entry visums door de Corona maatregelen. Maar ik vrees daarvoor en zou er niet te veel op rekenen.

Je kan wel je verblijfsperiode van 90 dagen in Thailand verlengen op basis van Retirement met een jaar, of op basis van Thai marriage/ouder/voogd van een Thais kind met een jaar of eenmalig met 60 dagen.   Je zal dan moeten voldoen aan de gekende voorwaarden, maar die zijn al zo dikwijls hier verschenen dat ik die niet allemaal opnieuw ga herhalen.

Een Non-immigrant O visum omzetten naar een Non-immigrant O-A visum kan in Thailand niet.

Je kon natuurlijk ook een Non-immigrant O-A aangevraagd hebben in de ambassade.

Maar misschien is de situatie helemaal anders tegen dat je 90 dagen ten einde lopen en is er meer mogelijk wat “borderuns” betreft. Alhoewel ik wel weet dat ik het nu wel heel optimistisch benader.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 3 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website