Vraagsteller: Cor

Ik kom al 12 jaar in Thailand, en de laatste jaren heb ik altijd mijn multiple 50 jaar en ouder visum in augustus aangevraagd. En ging altijd eind oktober naar Thailand. Maar nu ik weer naar Thailand wil, zit ik met het probleem voor de volgende keer, want als ik het nu aanvraag is het pakweg in januari klaar. Dus als ik volgend jaar weer in oktober ga, dan is mijn visum nog geldig, en moet in januari 2022 weer verlengen.

En dan zit ik weer in Thailand, dus is mijn vraag kan ik mijn visum daar opnieuw aanvragen, en waar? In Bangkok of kan dat bij de plaatselijke immigratie ? In mijn geval Roi Et. Of is het beter om nu voor het lang verblijf, 50 jaar en ouder – gepensioneerd (non-immigrant O) 1x entry te kiezen?


Reactie RonnyLatYa

Ik dacht dat er momenteel enkel “Non-immigrant O Single entry” visums werden uitgegeven. In dat geval is er geen keuze. Maar het kan best zijn dat men ook “Multiple entry” visum uitgeeft als “Retired”. Zou je eens moeten navragen want het verandert zowat elke dag.

Momenteel zijn “borderuns” niet mogelijk en daardoor heeft een “Multiple entry” nu ook eigenlijk weinig zin. Tenminste als je het zou gebruiken om door een “Borderrun” een nieuwe verblijfsperiode te bekomen. Wel zou je het kunnen gebruiken om er later in oktober nog mee binnen komen.

Ik veronderstel dat je nu in januari naar Thailand wilt gaan, want als je pas in oktober zou geen heeft het ook weinig zin om nu een visum aan te vragen. Daarmee kan je dan beter wachten. Trouwens je visum al aanvragen in augustus als je pas eind oktober gaat, zoals je vroeger deed, heeft volgens mij ook weinig zin. Eind september/begin oktober is meer dan tijd zat als je pas eind oktober vertrekt.

Je zegt niet hoelang je telkens in Thailand blijft.

– Is dat nu maximum 90 dagen en in oktober maximum 90 dagen dan is dat geen probleem. Kan je zowel een “Non-immigrant Single” of “Multiple entry” voor gebruiken.

Blijf je langer dan 90 dagen per keer dan zal je moeten verlengen in Thailand, want zoals gezegd zijn “borderruns” om een nieuwe verblijfsperiode van 90 dagen te bekomen momenteel niet mogelijk. Of je zou gans die CoE procedure en quarantaine opnieuw moeten doorlopen maar dat is niet de bedoeling vermoed ik.

Je kan om langer dan die 90 dagen te blijven bij immigratie een jaarverlenging van je 90 dagen verblijfsperiode aanvragen. Je zal dan natuurlijk aan de eisen van een jaarverlenging moeten voldoen. Verlaat je nadien Thailand dan moet je wel eerst een “Re-entry” aanvragen of je verliest die jaarverlenging bij het verlaten van Thailand. Kom je later in oktober terug Thailand binnen, zal je door die “Re-entry” je einddatum van je verblijfsperiode opnieuw bekomen. Later kan je dan de einddatum van je verblijfsperiode weer verlengen met een jaar en dat kan je altijd blijven doen zolang je aan de eisen van die jaarverlening blijft voldoen. Wel moet je zorgen dat je op die einddatum in Thailand bent natuurlijk.

Vraag je geen “re-entry” dan zal je bij een volgende binnenkomst moeten zorgen dat je een nog geldig visum hebt, of er een opnieuw aanvragen.

Een nieuw visum kan je in Thailand niet aanvragen. Dat moet je altijd in een ambassade of consulaat doen.

Het enige wat je eventueel in Thailand kan doen is omzetten van Tourist naar Non-immigrant (indien men het met de huidige coronamaatregelen gaat toestaan). Maar dat is in uw geval niet van toepassing.

3 reacties op “Thailand visavraag Nr 204/20: Non-immigrant O Single of Multiple entry”

 1. Rob zegt op

  Ik heb zo’n maand geleden een non-immigrant O multiple entry visum gekregen op basis van huwelijk. Dus dat kan. Moet wel in Thailand na 3 maanden naar het immigration office omdat ik geen borderrun kan maken. Ben van plan in April weer naar Nederland te gaan en in oktober/november (en misschien tussendoor afhankelijk van de situatie) weer naar Thailand.

  Ben nu 6 dagen in Thailand en alles is op rolletjes gegaan. De Thaise ambassade is ontzettend aardig en meewerkend en vlucht en ASQ hotel was snel te boeken. Vanaf dat je uit het vliegtuig (Qatar) komt wordt alles voor je geregeld, en iedereen is vriendelijk zoals je in Thailand natuurlijk verwacht.. En in het QSA hotel (45m2 met balkon en keukentje) is het ook heel goed uit te houden. Vandaag mijn 1ste Covid test gehad en als die negatief is mag ik een uur per dag over het hotelterrein huppelen.

  • RonnyLatYa zegt op

   Het gaat hier over een Non-immigrant O op basis van Retirement. Niet over Thai marriage.
   Het is daarom niet zeker of je op die basis ook en Multiple entry zal kunnen krijgen

 2. Henlin zegt op

  Bij mijn aanvraag voor een Non-Immigrant O op basis van Thai Marriage met Multiple entry werd de Multiple afgewezen, omdat ik de extra verzekering met verklaring had genomen t/m 15-02-2021, omdat ik er vanuit was gegaan dat ik bij de volgende reis weer een nieuwe verklaring zou regelen. Deze had voor een heel jaar moeten zijn. Aantal gewijzigd naar 1x en 4 dagen later kon ik mijn visum ophalen.
  Ik ben vandaag in Thailand aangekomen en zit nu in ALQ-hotel Best Bella Hotel in Pattaya en dat lijkt oké.
  Ben het met Rob eens dat ik een vriendelijk en plezierige medewerking heb ervaren van ambasade-medewerkers en van aankomst op BKK t/m aankomst hotel.
  Dat mijn koffer waarschijnlijk ergens tussen Amsterdam en Bangkok een andere afslag heeft genomen kunnen zij niets aan doen. Bij de servicedesk werd ik vriendelijk en met een glimlach geholpen.

  Groet
  Henk


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website