Vraagsteller: Paul

Ik ben 58 jaar en woon in Nederland. Ik wil graag 6 a 7 maanden naar Thailand, welk visum heb ik hiervoor nodig? Ik ga er even vanuit dat alles weer normaal is, maar graag hoor ik hoe het nu zou moeten gaan?

Alvast bedankt en vriendelijke groet.


Reactie RonnyLatYa

1. Wat maakt dat je denkt dat alles weer normaal is? Tenzij je vindt dat o.a. een quarantaine van 14 dagen en het hebben van een CoE (Certificate Of Entry) om Thailand binnen te komen normaal is?

2. Het is echter wel zo dat er nu meer mogelijk is en toeristen en gepensioneerden ook weer toegang krijgen, mits ze voldoen aan bepaalde voorwaarden. Die voorwaarden zijn dus o.a. een visum en CoE aanvragen en bekomen, de nodige bewijzen leveren dat je fit bent om te vliegen en getest bent en bij aankomst moet je 14 dagen in quarantaine. De laatste weken zijn hier al meerdere artikels en reacties over verschenen op het blog. Loop ze maar eens af.

3. Je kan dus terug naar Thailand en in uw geval zie ik 2 mogelijkheden om daar 6-7 maand te blijven:

– Via een Non-immigrant O-A visum. Bekom je een verblijfsperiode van een jaar mee bij binnenkomst Voldoende om 6-7 maanden te overbruggen.

– Via een Non-immigrant O visum. Bekom je bij binnenkomst een verblijfsperiode van 90 dagen mee. Je zal die 90 dagen dan wel moeten verlengen bij immigratie met een jaar, vermits momenteel “Borderruns” om een nieuwe verblijfsperiode te bekomen zonder weer gans die binnenkomst procedure te doorlopen niet mogelijk is. Aan die jaarverlenging hangen natuurlijk ook voorwaarden aan vast.

4. Het staat duidelijk uitgelegd op de website van de Thaise ambassade in Den Haag. Gewoon de stappen volgen en dan kom je er vanzelf

Je bent dan afhankelijk van je keuze

Group 7 = Via Non-immigrant O-A

Group 10 = Via Non-immigrant O

hague.thaiembassy.org/th/content/118896-measures-to-control-the-spread-of-covid-19

Succes!


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 5 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website