Vraagsteller: Michel

Ik heb een COE gekregen van de Thaise ambassade op grond van mijn huwelijk met mijn Thaise vrouw. Dus ging ik naar het Thaise consulaat in Amsterdam vanmiddag om informatie te krijgen voor een visum.

Ik wil namelijk in aanmerking komen voor een Non Immigrant O visum. Ik wil geen O-A visum omdat ik goed verzekerd wil zijn in Thailand voor mijn ziektekostenverzekering. De verzekering die je verplicht bent te nemen bij een O-A visum, verzekerd niet voldoende als je later met je gezondheid in de problemen komt en een ander nadeel vind ik (persoonlijk) dat het veel papierwerk is.

Ik zou volgens het consulaat in aanmerking komen voor een Immigrant O visa en dat kon op basis van mijn huwelijk en mijn pensioen. Er staat reeds 800.000 THB op een Thaise rekening. Tot mijn verbazing kreeg ik als mededeling dat ik het O visum twee keer kan verlengen met 90 dagen. In totaal dus 9 maanden. Wat ik altijd heb begrepen (maar wetgeving kan in tempo veranderen) is dat je een O visum kan verlengen voor een periode van één jaar.

Kan iemand die wil gaan verblijven in Thailand langer dan één jaar Thailand niet meer binnenkomen met een O visum? De man van het consulaat (zeer ervaren man die er al 30 jaar werkt) adviseerde mij om contact op te nemen met de Immigratiedienst van mijn Thaise woonplaats. Er zullen ongetwijfeld meer mensen zijn die langer dan 3 keer 90 dagen in Thailand willen zijn en of hiervoor een oplossing is.

Wederom dank voor je moeite.


Reactie RonnyLatYa

1. Toch nog maar eens herhalen. Dat visum kan je niet verlengen. Het is de verblijfsperiode (90 dagen) die je bekomt met dat Non-immigrant O visum dat je verlengt.

2. De verlenging kan nog steeds met een jaar en dat is inderdaad via het immigratiekantoor. Daar is voor zover ik weet niets aan veranderd. En zo staat het ook nog steeds ook op de website van de Thaise ambassade in Den Haag.

“5. EXTENSION OF STAY

Qualified persons can obtain an additional one year stay permit counting from the date of entry into the Kingdom pertaining to the Office of the Immigration Bureau’s regulations on extension of stay. The extension of stay is at the discretion of the immigration officer.”

hague.thaiembassy.org/th/page/76474-non-immigrant-visa-o-(others)

3. Ik denk dat de man van de ambassade zich vergist. Hij noemt de verlengingsmogelijkheid van een verblijfsperiode bekomen met een Special Tourist Visa (STV). Met dat visum bekom je een verblijfsperiode van 90 dagen en die kan je inderdaad binnen Thailand bij immigratie verlengen met maximum 2 x 90 dagen. Echter, dit visum kan je in Nederland momenteel niet bekomen. Het is ook geen Non-immigrant O visum en is ook niet wat jij vraagt. Jij vraagt een Non-immigrant O op basis van Thai Marriage.

“Multiple-entry tourist visa (METV) and Special Tourist Visa (STV) remains unavailable in the Netherlands due to the current COVID-19 situation which is classified by the Ministry of Public Health of Thailand (MOPH) as high risk. MOPH reviews the list every 15 days. (latest List as of 1 November 2020)”

hague.thaiembassy.org/th/content/118896-measures-to-control-the-spread-of-covid-19

4. Ofwel hem opnieuw contacteren en uitleggen dat wat hij zegt enkel voor een STV geldt, momenteel ook niet te bekomen is in Nederland en dat het ook niet dat is wat je wil. Hem eventueel een kopie van de website van de ambassade voorleggen (Non-immigrant O visum)

Of misschien moet je anders maar overwegen je aanvraag dan in Den Haag te maken, en/of daar nog eens bevestiging van vragen. Zo ben je zeker.

5. Dit hier ter info.

Van de STV eisen is op de website van de ambassade niks te vinden. Waarschijnlijk omdat het toch niet te verkrijgen is. (In België ook niet trouwens). Om je een idee te geven wat die eisen zijn kan je het o.a. op de website van de ambassade in Canberra lezen. Enkel ter info dus.

Special Tourist Visa (STV)

…..

2.3 The validity of STV is 3 months from the date of its issuance.

2.4 Upon entering into Thailand, a stay permit will be granted to the visitor for a maximum period of 90 days. This permit may be extended while the visitor is in Thailand for a maximum of 2 times (twice only) with a maximum validity of 90 days for each extension.

2.5 STV cannot be changed to any other type of visa during the duration of stay in Thailand

canberra.thaiembassy.org/special-tourist-visa-stv/


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 3 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website