Vraagsteller: Jack

Op 21 december kom ik uit 15 daagse quarantaine. Mijn O visum is geldig tot 22 december. Nu heb ik pas gedurende 1 maand mijn 800.000 baht aangevuld.

  • Vraag 1: kan ik 3 maanden wachten met verlenging van mijn o visum? Of moet ik mij de 22e meteen melden bij immigratie? Indien ik kan wachten, heb ik wel 3 maanden voldoende baht op mijn rekening staan.
  • Vraag 2: Als ik niet kan wachten, kan ik dan ook volstaan met voldoende euros op mijn Nederlandse bankrekening? Of hoe los ik dit probleem op?

Wat zijn de antwoorden en het beste advies in deze?

Met hartelijke dank.


Reactie RonnyLatYa

1. Zoals zo dikwijls wordt er naar het einde van het visum verwezen i.p.v. naar het einde van een eerder bekomen (jaar)verlenging van een verblijfsperiode.

Nogmaals en belangrijk, dit kan tot misverstanden en een verkeerd advies leiden met alle gevolgen vandien.

Het gaat hier m.i. over het einde van een eerder bekomen verblijfsperiode, want als het over het visum zelf zou gaan zou dit geen probleem mogen vormen. Je zou dan immers bij binnenkomst een verblijfsperiode van 90 dagen bekomen hebben en dan zou je tijd genoeg hebben na je quarantaine om die verblijfsperiode te verlengen.

2. Op de website van Thaise Ambassade in Den haag kan je ook lezen dat je verblijfsperiode (binnenkomst met Re-entry dan) nog geldig moet zijn tot 3 dagen na de quarantaine. In uw geval is dat maar 1 dag. Ik zou daar best rekening mee houden.

“GROUP 10 : Non-immigrant O (retirement) visa <<click, unless you have already had a valid re-entry permit (retirement)* lasted at least until 3 days after the completion of your quarantine period.”

hague.thaiembassy.org/th/content/118896-measures-to-control-the-spread-of-covid-19

3. Neen, je kan niet 3 maand wachten en dan pas opnieuw gaan verlengen. Daarom staat daar ook een einddatum op. Als je zoals in uw situatie op 22 december niet verlengd hebt ga je de illegaliteit in door “overstay”.

4. Officieel is het zo dat het bedrag van 800 000 Baht er tot 3 maand na toekennen van de verblijfsperiode moet blijven opstaan. Je mag daarna zakken tot 400 000 Baht. Het bedrag moet er dan 2 maand voor de volgende aanvraag weer op staan.

Is dat niet zo, dan kan je verlenging geweigerd worden.

Let op. Sommige immigratiekantoren eisen nog steeds dat het 3 maand voor de aanvraag op de rekening staat, vooral dan bij vervolgaanvragen.

5. Je kan een andere methoden gebruiken om te verlengen op basis van “Retirement :

– Het volledige bedrag bewijzen met een inkomen. Dat moet dan minstens 65 000 Baht per maand zijn. Je zal dan een “Visumondersteuningsbrief” van de ambassade nodig hebben om dat te bevestigen. Je immigratiekantoor kan bovenop ook eisen om die werkelijke stortingen te bewijzen maar dat is dan meer een lokale eis en die is dan ook niet overal van toepassing.

– Je kan de combinatiemethode gebruiken. In dat geval is het een combinatie van inkomen en een bankbedrag dat op jaarbasis een totaal moet vertegenwoordigen van minstens 800 000 Baht. Sommige immigratiekantoren eisen dat het bankbedrag minstens 400 000 Baht moet zijn en de rest mag je dan aanvullen met een inkomen. Dat inkomen moet dan ook weer bewezen worden met een “Visumondersteuningsbrief” en eventueel bewijzen van werkelijke stortingen (laatste kan soms een lokale eis zijn).

6. Bij jaarverlengingen worden enkel bedragen aanvaard die op een rekening in Thailand staan. Dat hoeft echter daarom niet altijd in Baht te zijn, maar dat hangt ook weer van je immigratiekantoor af of men andere valutarekeningen aanvaardt. Die buitenlandse valuta moeten ook wel op een rekening in Thailand staan.

7. Een andere mogelijkheid is om eventueel een nieuw Non-immigrant O visum aan te vragen voor je vertrekt. Je eerdere verblijfsperiode en re-entry moet dan vernietigd worden.

Bij binnenkomst bekom je dan opnieuw een verblijfsperiode van 90 dagen. Die kan je dan weer gaan verlengen met je 800 000 Baht op de bank die dan wel voldoende lang op de bank zal staan.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website