Vraagsteller: Els

Ik zit al een tijdje ‘vast’ in Nederland en wil graag weer teug naar Thailand. Tijdens mijn verblijf in Nederland is mijn re-entry permit verlopen van mijn retirement visum, en heb ik dus geen geldig visum meer. Met een geldig visum O-A, zou je een Certificate of Entry kunnen krijgen (update 31 oktober).

Ik heb de afgelopen dagen mailcontact gehad met de ambassade in Den Haag en ik krijg de indruk dat dit nu mogelijk is. hague.thaiembassy.org

Heeft iemand hier ervaring mee? Een O-A aangevraagd, gekregen en op basis daarvan een CoE gekregen? Ik ben heel benieuwd.


Reactie RonnyLatYa

Als je contact hebt gehad met de ambassade dan moet het toch al duidelijk zijn dat een Non-immigrant O-A visum de mogelijkheid geeft om terug te keren naar Thailand. Kan je ook op je link zien. Alle info om dat visum en de CoE (Certificate of Entry) te bekomen kan je daar ook vinden. 

Verder hebben zowat alle vragen (13 van de 16) die op het blog gesteld werden sinds 6 oktober betrekking op het aanvragen van dat Non-immigrant O-A.  Kijk maar eens vanaf Visumvraag 163 en verder.  Mogelijk kan je daar ook de nodige info vinden. 

Misschien zijn er lezers die recent vetrokken zijn op basis van een Non-immigrant O-A en hun ervaring willen delen of nieuwe informatie hebben die nuttig kan zijn voor jou.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 2 votes.
Please wait...

30 reacties op “Thailand visavraag Nr 179/20: Kan ik met een Non-immigrant O-A naar Thailand?”

 1. mattheus zegt op

  Ik hoop dat de mensen die vanuit Nederland terug willen naar Thailand dit lezen zodat een hoop vragen over steeds hetzelfde onderwerp kunnen worden voorkomen.
  Ik heb mijn Non Imm O-A aangevraagd volgens de richtlijnen die zijn gepubliceerd op de website van de Thaise ambassade in Den Haag. Dit visum geeft inderdaad toegang tot het Koninkrijk.
  Dit is allemaal prima verlopen en waar nodig geeft de ambassade snel en goed advies heb ik vernomen.
  Gisteren visum opgehaald, zelfde dag COE aangevraagd via de website coethailand.mfa.go.th en vandaag COE goedkeuring ontvangen.
  Direct het ticket (Swiss Air) en de ASQ reservering in het vervolgtraject geupload en hoop morgen de verklaring te hebben (duurt volgens een kennis ook 1 werkdag i.p.v. de 3 werkdagen als vermeld in de aanvraag).
  Let wel deze twee zaken dienen binnen 15 dagen na goedkeurig te worden geupload anders kun je opnieuw beginnen.
  Daarna fit to fly verklaring aanvragen, vier dagen voor het vertrek, in dit geval bij medimare en dag voor de vlucht RT-PCR test. in dit geval bij Coronalab Breda (let op alleen deze test RT-PCR wordt geaccepteerd), ‘s morgens getest, ‘s avond rond 10 uur uitslag.
  Het lijkt hier appeltje, eitje maar kost best wel wat tijd (b.v. uittreksel uit geboorteregister Rotterdam duurt 10 werkdagen) en puzzelen voor je de benodigde stukken rond hebt. 4 documenten moeten dubbel en 1 zelfde driemaal gelegaliseerd worden.
  Totale kosten € 175 voor visum, € 40 legaliseren BuZA, € 60 legaliseren door Thaise ambassade. Legaliseren door CIBG, doktersverklaring is gratis.
  Vergeet ook niet een Statement of Insurance te vragen bij de zorgverzekeraar, incl. COVID-19 aantekening. Laat vooral de maximale verzekeringsperiode van 1 jaar op je statement vermelden, daar kijkt de ambassade naar en heeft dat in mijn geval aangetekend op het visum.
  Dat is het zo’n beetje, sterkte en succes.
  Oh ja, ik vergeet het bijna, complimenten voor de inzet en service van de Thaise ambassade in Den Haag.

  • Michel Kleinmann zegt op

   Beste Mattheus,

   Ik heb een vraagje op jou uitgebreide routebeschrijving. Welk document heb je laten legaliseren bij het CIBG?
   Als ik het woord legaliseren zie dan denk ik al aan een hele lange tijd die je eigenlijk niet hebt.

  • paul j zegt op

   wat dien je te legaliseren ? die RT-PCR test ?

  • Rob zegt op

   Dag Mattheus,

   Volgende week dinsdag heb ik een afspraak bij de Thaise ambassade. Ik heb nu alle documenten in orde, en ga morgen naar Den Haag voor de legalisaties bij het CBIG en Buitenlandse zaken. Op de website van de Th.ambassade staat nergens vermeld dat ook de Thaise ambassade de documenten legaliseert a 60 euro. Nieuw voor mij.

   Groeten,

   Rob

  • Pieterjan glerum zegt op

   Hallo Mattheus in je bericht lees ik dat zorgverzekeraar de verzekeringsverklaring inclusief Covid19 heeft afgegeven. Welke verzekering is dat? Mijn De Friesland verwijst mij naar de Europese verzekeringskaart en mijn reisverzekering Aegon verwijst mij naar verzekeringsverklaring buitenland waarop ik geen Covid aantekening kan ontdekken.De expat verzekering van OOM valt voor mij heel duur uit

  • Ger-Korat zegt op

   Ticket en ASQ reservering dienen binnen 15 dagen te worden geupload. Mijn vraag: kan het vertrek dan plaats vinden op een later moment of dient dit binnen deze 15 dagen te liggen ? Niet helemaal duidelijk omdat dit niet wordt beschreven op de website, misschien heb jij of iemand anders deze informatie, want deze voorwaarde van uploaden geldt ook voor een COE met behulp van een Non Immigrant O visum.

  • Ger-Korat zegt op

   Beste Mattheus, kun jij vertellen wanneer je vertrekt, valt je vertrek binnen de genoemde 15 dagen welke je hebt om je gegevens te uploaden of is de genoemde 15 dagen termijn de termijn van upload en kan je vertrekken na deze 15 dagen.

 2. Sjoerd zegt op

  Met OA binnenkomen kan al sinds meer dan een maand.

  Een andere mogelijkheid schijnt ook nog niet voor iedereen bekend te zijn: je kunt een visum B krijgen als je aan EEN van de volgende voorwaarden voldoet (zinvol voor mensen onder de 50 jaar):

  …. OR(2)Applicant has invested in a condominium in Thailand or in Thai government bond worth no less than 3 million Baht; OR(3)Applicant must have Thai bank account(s) with no less than 3 million Baht deposit. Dit kun je lezen via de volgende link:

  Hoofdlink: https://hague.thaiembassy.org/th/content/118896-measures-to-control-the-spread-of-covid-19

  Directe link: https://image.mfa.go.th/mfa/0/SRBviAC5gs/COVID19/1_11_non_Thai_nationals_who_are_permitted_to_enter_the_Kingdom_under_a_special_arrangement_(Non_B)_121020.pdf

  Het verassende is dat op Thaise ambassade-websites in andere landen (althans die ik bekeken heb, bijv die in Londen: https://london.thaiembassy.org/en/publicservice/119247-requirements-for-certificate-of-entry-during-travel-restriction) geen OR staat maar AND. Dus voor Nederlanders geldt: alleen bezit van condo van 3 miljoen is genoeg, in (sommige?) andere landen een condo EN 3 miljoen op de bank.

  Voor de vraagsteller: visum OA moet je fysiek aanvragen in Den Haag. OA had ik in 1 week, daarna in 3 werkdagen COE. Helaas duurde het voortraject voor OA met medische verklaring et cetera enkele weken langer.

  COE kan in Nederland online via: https://coethailand.mfa.go.th/
  (Van een Belg hoorde ik dat daar de COE fysiek aangevraagd moet worden.)

  Voor een zeer gedetailleerde beschrijving van diverse stappen: https://coethailand.mfa.go.th/images/RegistrationGuideEng281020.pdf

  • fred zegt op

   Inderdaad in België gebeurd alles tot nu toe op afspraak in de ambassade. Afspraak maken via e-mail. coe@thaiembassy.be . Eerste afspraak gaat over je visum……als daar alles in orde is krijg je een afspraak voor de COE. Bij die afspraak moet je de hotelreservatie kunnen voorleggen alsook de verzekering en ook het e-ticket.

   Indien alles wordt goed bevonden krijg je een afspraak om je COE te gaan ophalen. Dat duurt meestal een kleine 10 werkdagen. Dus hou daar rekening mee als je hotel en vlucht boekt.

 3. nl th zegt op

  Ik ben nu in Thailand en zit nu voor twee weken in een hotel.
  ik moest eerst re-entrie permite copy aanleveren om een kans te krijgen om te gaan.
  Als je de eerste aanvraag indient houdt er goed rekening mee dat je het goed invult anders heb je nog een probleem namelijk dat je papier terug komt met de melding afgewezen zonder de reden wat fout is.
  Er werdt also een reden van terug keer gevraagd.
  Uit de copy’s die ik stuurde was duidelijk dat ik een retired visa heb nu is het op de ambassade mis gegaan en ze hebben er een workpermite van gemaakt. Toen dat duidelijk gemaakt een nederlander aan de telefoon gehad en door hem afgescheept , waarna mijn vrouw de ambassade weer gebeld en een thai het probleem uitlegde en hij de papieren in orde maakte wat de nederlander NIET doen wilde en vertelde dat het waarschijnlijk afgewezen zou worden, maar dankzij de thaise medewerker kreeg ik als nog de toezegging van de ambassade aan het einde van de dag.
  Ondanks dat mijn vrouw haar belde na een opmerking van iemand op deze blog die iets beweerde wat niet waar was en met het verwijt dat je de ambassade moest volgen en niet praatjes van anderen.

 4. Jacobus zegt op

  Momenteel ben ik bezig om een non-immigrant visum “O” te verkrijgen op basis van retirement. De procedure is dezelfde als voorheen. Echter men kan pas beginnen met de aanvraag als je een COE (certificate of entry) hebt gekregen. Zonder COE wordt de visumaanvraag niet in behandeling genomen. Het aanvragen van een COE gaat geheel digitaal. Op https://coethailand.mfa.go.th/ vind je alle info en word je door het aanvraagprogramma geleid. Mijn grootste probleem was de ziektekostenverzekering die door de ambassade vereist wordt. In een Engelse verklaring van de dekking dient duidelijk vermeld te worden dat je verzekerd bent voor COVID19 voor een bedrag van minimaal 100,000 dollar. Ondanks dat een Nederlandse verzekering dit dekt, zijn ze niet bereid dit op papier vast te leggen. Ik heb bij Oom een aparte , tijdelijk buitenland verzekering, afgesloten. Oom geeft deze specifieke verklaring wel.

  • sjaakie zegt op

   Paar details over de ziektekostenverzekering, ” De dekking van 100.000 $ aangetoond met een tijdelijke buitenland verzekering “, kijkt de Ambassade dan niet naar de looptijd van die polis en moet die niet minimaal 1 jaar zijn?
   Ben je later bij verlenging in Thailand genoodzaakt een verzekering bij een Thaise verzekeraar afgesloten te hebben met een looptijd van 1 jaar?

   • Ger-Korat zegt op

    Wat ik begrijp is dat je voor een Non Immigrant O-A een verblijf krijgt van 1 jaar en daardoor en daarbij een aansluitende ziektekostenverzekering van 1 jaar dient te overleggen. Voor een Non Immigrant O visum krijg je eenmalige entree en dat is dan voor een 90 dagen verblijf geldig, voor dit visum staat er niets beschreven over de termijn van de ziektekostenverzekering en ik ga er vanuit, het zekere voor het onzekere nemend, dat je zorgt dat je verzekerd bent gedurende deze 90 dagen verblijf in Thailand en niet langer want immers dan loopt de verblijfsperiode af ( en kun je hem eventueel verlengen via Immigration in Thailand).

    • RonnyLatYa zegt op

     Omdat dit momenteel geen eis is voor het bekomen van een Non-immigrant O, net zoals het ook geen eis is bij het verlengen van een verblijfsperiode bekomen met een Non-immigrant O.

     Wat niet belet om je te verzekeren natuurlijk.

   • Ger-Korat zegt op

    Op de site van de ambassade zag ik een verwijzing naar een COVID verzekering met daarop de benodigde bedragen van 32 miljoen baht. Voor 90 dagen zag ik dat het 12160 baht kost. Wat wel wordt genoemd is dat je gedurende het verblijf verzekerd dient te zijn dat betekent dan voor een Non Immigrant O visum kom je dan op maximaal 90 dagen. Daarom is het raadzaam mocht je voor dit visum O gaan dat je het aantoont met een retourticket ( mocht je langer blijven en een verlenging in Thailand vragen dan verplaats je de retourdatum lijkt me) en voldoe je aan de voorwaarden.

  • fred zegt op

   Er klopt iets niet. Je krijgt een COE pas als je in aanmerking komt om terug te reizen. Niet iedereen mag terug …..Alleen mensen met een gegronde reden ( de lijst vindt je terug op alle websites van ambassades) Eerst moet je een geldig visum krijgen voor je in aanmerking komt voor de COE. Een NON imm O visum alleen op basis van pensioen zonder dat je andere bindingen hebt met Thailand denk ik niet dat voldoende is om in aanmerking te komen voor een COE.

   Ben je met pensioen niet gehuwd en of geen Thaise kinderen dan denk ik dat je zal moeten gaan voor een non O-A visum.

   Pas als dat wordt toegekend zal je in aanmerking worden genomen voor het COE.

  • paul j zegt op

   OOM verzekering is harstikke duur.De bedoeling is dat je een Thaise verzekering afsluit die beduidend goedkoper is.Ik heb hem bij AXA afgesloten voor 3 maanden tegen een prijs van 7500 baht.
   Goedkoper kan het echt niet en je krijgt na betaling meteen de verklaring met vermelding Covid-10 plus het minimum bedrag van 100.000 dollar.
   Wel handig als je een Thaise bankrekening hebt want dan heb je die verklaring nog dezelfde dag.

   • Niek zegt op

    Accepteren ze een tijdelijke verzekering van 3 maanden ?Moet dat niet een jaarpolis zijin?

    • Ger-Korat zegt op

     Voor Non Immigrant O krijg je een verblijfsperiode van 90 dagen toegekend en dan is 3 maanden voldoende. Bij een verlenging val je onder de Thaise bestaande regelingen en die schrijven geen ziektekostenverzekering voor bij een verlenging van het verblijf op basis van dit visum.

     • RonnyLatYa zegt op

      Ook bij de aanvraag van een Non-immigrant O wordt geen ziekteverzekering gevraagd. Je moet dan ook geen ziekteverzekering van 3 maand voorleggen.

   • Marcel zegt op

    heb je een link van AXA
    Ben 60+ en getrouwd met Thaise en zoek zon verzekering
    Heb ook een Thaise rekening

    Dank je

    • paul j zegt op

     wim@aainsure.net

  • Cornelis zegt op

   Nu begrijp ik het niet meer. Een Certificate of Entry krijg je toch pas als je het vereiste visum hebt, zo meen ik toch uit alle voorgaande informatie te kunnen opmaken? En bedoel je niet een O-A i.p.v. een O-visum?

  • Sjoerd zegt op

   Houders van non-O mogen toch nog niet Thailand in???

  • Jos zegt op

   Jacobus,
   Kennelijk heb je een aparte ziekte kosten verzekering afgesloten bij Oom, wil je mij het adres geven. vriendelijke groet Jos.

   • Zie hier: https://www.reisverzekeringblog.nl/ziektekostenverzekering-thailand-met-covid-19-dekking/

  • Ger-Korat zegt op

   Ik dacht dat je geen non immirgant visum O op basis van retirement kunt krijgen, wel op basis van huwelijk, kind en nog wat anders. Dan kun wel beginnen met een verzekering te nemen via OOM en de eerste aanvraag starten maar vervolgens krijg je een afwijzing want voldoet niet aan de voorwaarden voor een COE en daarnaast als je dan daadwerkelijk een visum aanvraagt (als je die niet hebt) dan krijg je ook geen positief bericht. Misschien kun je dit toelichten.

  • nl th zegt op

   Beste Jacobus,
   Het klopt wel wat je hier schrijft , MAAR een ding begrijp ik niet en dat is die verzekering die je hebt afgesloten .
   Ik heb gewoon mijn verzekering een in het engels geschreven verklaring gevraagd en gekregen zonder het een bedrag wordt genoemd bij de ambassade ingeleverd en ik zit zoals ik al eerder aangaf nu in thailand in een hotel me te vervelen.
   Dus vraag ik mij af of je niet ergens iets verkeerd heb in gevuld daar bij mij na veel bellen een Thaise medewerker op de ambassade mij vertelde wat er aan mijn aanvraag mankeerde wat die nederlandse man op de ambassade me NIET wilde vertellen, wat mij wel leerde dat de thaise en nederlandse aanvragen door verschillende afdelingen wordt gedaan.

 5. Dirk N zegt op

  Beste Jacobus,

  Ik heb jou reactie gelezen wat betreft het aanvragen van een non-immigrant visum “O” op basis van retirement. Ik wil graag hetzelfde doen. Kun je mij jouw emailadres geven zodat ik contact met je op kan nemen hieromtrent.
  Mijn emailadres is nieuwdorpdick@gmail.com
  Alvast bedankt voor de moeite.
  Gr Dick

 6. Sjoerd zegt op

  Je kunt een goedkope Thaise verzekering afsluiten met geldigheid van EEN jaar, met 200.000 baht eigen risico, 400.000 baht inpatient en 40.000 baht outpatient dekking. Voor iemand van 65 jaar kost dit slechts 7700 baht.

  Handig als je NLse verzkeraar niet de juiste verklaring wil afgeven en/of als je na 1 jaar OA wil verlengen en daarvoor verplicht een Thaise verzekeraar (erbij?) moet nemen.

  Via AA Insurance in Hua Hin, zit ook in Pattaya. http://www.aainsure.net


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website