Vraagsteller: John

Een van de eisen om een Non-immigrant O-A visum te krijgen is een ‘adequate’ ziektekosten verzekering. De nederlandse ziektekosten verzekering vervalt op het moment dat je je uitschrijft uit Nederland en/of langer dan de ‘toegestane tijd’ buiten nederland verblijft.
Is deze nederlandse verzekering passend (in de ogen van de ambassade)?

Is het bijvoorbeeld toegestaan om bij de visum aanvraag aan gegeven dat je 3 maanden de Nederlandse verzekering hebt en vervolgens (aantoonbaar) overstapt op een Thaise verzekering? Of moet je het ‘dubbel’ verzekerd zijn maar voor lief aannemen?


Reactie RonnyLatYa

In dit geval wil “adequate” zeggen de originele polis tonen die de volledige periode dekt met een minimum dekking van 40 000 Bath outpatient en 400 000 Baht inpatient.

“An original health insurance policy which covers the length of stay in Thailand with no less than 40,000 Baht coverage for outpatient treatment and no less than 400,000 Baht for inpatient treatment”

hague.thaiembassy.org/th/page/76475-non-immigrant-visa-o-a-(long-stay)

Uw verzekeringsmaatschappij zal ook een “Foreign Insurance Certificate” moeten invullen waarop o.a. die bedragen bevestigd worden evenals de gedekte periode.

longstay.tgia.org/document/overseas_insurance_certificate.pdf

Normaal zal je een dekking van een jaar moeten voorleggen met dezelfde maatschappij. Ik ga niet op de stoel van de ambassade gaan zitten, maar ik vrees dat een combinatie van 3 maand de ene verzekeringen aangevuld met 9 maand een andere niet aanvaard zal worden. Maar misschien moet je dat maar eens vragen aan de ambassade zelf. Ik kan je niet zeggen of dat in de ogen van de ambassade passend is of niet.

In principe worden bij de aanvraag van het Non-immigrant O-A visum zowel binnen als buitenlandse verzekeringen aanvaard.

Normaal bij het verlengen van je verblijfsperiode bekomen met een Non-immigrant O-A visum dien je wel een maatschappij te nemen die op de lijst voorkomt.

“First year, all applicants can buy health insurance from insurance companies in their owned countries or authorized insurance company in Thailand. When the applicants want to renew the visa, the applicants must buy insurance from authorized insurance companies in Thailand only. Any inquiries on completing Insurance application can be addressed at each insurance company.”

longstay.tgia.org/home/guidelineoa

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website