Vraagsteller: John

Voor het verkrijgen van een Non-immigrant O-A visum moet men aantonen te beschikken over een ziektekostenverzekering. In sommige gevallen moet er een medische keuring plaatsvinden om geaccepteerd te worden voor de verzekering. Aangezien ik nog in Nederland ben zal dat dus in Nederland moeten plaatsvinden.

Waar kan ik dat laten doen? Mijn huisarts?

Wat zijn jullie ervaringen daarmee?


RonnyLatYa

Deze verzekering en de bedragen is enkel om het O-A visum te bekomen en moet de periode van maximumverblijf dekken d.w.z. een jaar. Opletten dus met je vertrekdatum en wanneer de verzekering in gaat zodat gans de periode gedekt is. Voor zover ik weet mag je een buitenlandse verzekering gebruiken om het visum aan te vragen, maar moet het bij een verlenging van verblijfsperiode verplicht een Thaise verzekering zijn die op de lijst staat: longstay.tgia.org/

Vergeet niet dat de verzekering ook het Foreign Insurance Certificate (FIC) moet invullen en je dat moet voorleggen bij aanvraag en/of verlenging. Kan bij aankomst in Bangkok ook gevraagd worden door immigratie (was voor Corona ook al zo) .

Deze verzekering staat volgens mij los van de 100 000 Dollar COVID-19 verzekering die nu ook geëist wordt om Thailand binnen te komen. Maar misschien kan je combineren en kan de 100 000 Dollar COVID-19 verzekering ook wel gebruikt worden om je O-A aan te vragen. Dit indien je verzekering ook andere zaken dan COVID-19 dekt voor de gevraagde bedragen en indien ze dat FIC wil invullen voor die periode. Moet je misschien eens met de ambassade bekijken.

ForeignInsurance Certificate

longstay.tgia.org/document/overseas_insurance_certificate.pdf

Als er al een medisch onderzoek gevraagd door een verzekering zal het afhankelijk zijn wat men allemaal onderzocht wil zien en in hoeverre je huisarts daaraan kan al voldoen in zijn praktijk denk ik dan.

Rating: 4.50/5. From 2 votes.
Please wait...

5 reacties op “Thailand visavraag Nr 167/20: Non-immigrant O-A – Ziektekostenverzekering”

 1. John zegt op

  Goede tip om te letten op de ingangsdatum van de verzekering!

  Ik heb van de thaise verzekeringsmaatschappij gehoord dat de verzekering die ik op het oog heb voldoet aan de $100.000 Covid dekking.
  Mijn huisarts mag de medische keuring uitvoeren. Of die dat ook wil is een ander verhaal. Voor de röntgenfoto zal ik naar een ziekenhuis moeten.
  De medische verklaring m.b.t .die enge ziektes, als onderdeel van de voorwaarden voor het verkrijgen van een visum heb ik van mijn arts inmiddels gekregen.

 2. Tielens Alex zegt op

  Ik ben Belg nog steeds ingeschreven in België maar verblijf met een O A visum in Thailand, heb onlangs mijn visum laten vernieuwen met mijn hosp.verzekering van België en geen enkel probleem, deze verzekering werd sowieso aanvaard, MUTAS HOSP . VERZEKERING DE VOORZORG.

  • walter zegt op

   Dat is voor Belgen belangrijke info Alex.
   Als ik het goed begrijp ben je dus aangesloten bij het ziekenfonds De Voorzorg. En je hebt daar bovenop nog een extra hospitaalverzekering (met de naam Mutas) afgesloten bij hetzelfde ziekenfonds.
   Heeft Mutas dan ook het Foreign Insurance Certificate ingevuld?
   En in welk immigratiekantoor heb je je jaarverlenging gekregen?

   • Tielens Alex zegt op

    Ieder jaar net voor mijn visum OA vernieuwing vraag ik een bewijs van hosp.verzekering aan bij de VOORZORG en MUTAS mailt dit bewijs door naar mij , immegratie Roi et

 3. HAGRO zegt op

  Welk visum heeft niet die eisen m.b.t. dekking ziektekosten verzekering?
  Is dat het visum voor gehuwden?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website