Thailand visavraag Nr 166/20: Non-immigrant O-A – Vliegticket

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
14 oktober 2020

Vraagsteller: John

Het lijkt er op dat er mogelijkheden zijn om naar Thailand te gaan op basis van een Non-immigrant O-A visum. Derhalve nu druk bezig met allerlei documenten te verzamelen. Om de blog leesbaar te houden zal ik mijn vragen per ‘uitdaging’ stellen.

Kan je zelf een ticket boeken of loopt dit via de ambassade? Als dat laatste het geval is hoe voldoe je dan aan de eis dat je bij de visum aanvraag een ticket moet kunnen laten zien?

Wie heeft er al wat weten te regelen?


Reactie RonnyLatYa

Geen idee of je dat nu zelf kan boeken, via de ambassade of hoe het voor Non-immigrant O-A visum nu geregeld is.

Ik ben eigenlijk ook wel eens benieuwd of er iemand dat O-A onder de huidige omstandigheden al heeft aangevraagd.

Misschien is het momenteel ook een beter idee om zulke vragen nu rechtstreeks aan de ambassade te stellen. Toch in de huidige omstandigheden.


» Laat een reactie achter


Rating: 4.75/5. From 4 votes.
Please wait...

10 reacties op “Thailand visavraag Nr 166/20: Non-immigrant O-A – Vliegticket”

 1. Nico zegt op

  14 dagen geleden contact gehad met Thaise ambassade in Den Haag, je kunt gewoon zelf een ticket boeken.

 2. Dirk K. zegt op

  Ik zit in dezelfde situatie, van het aanmeldingsformulier heb ik begrepen dat wanneer je boekt via een agent, je die moet vermelden. dwz. bij gewoon de ticket kopen van de airliner (Tihadad, Qatar, Eva Air, etc.) is dat niet nodig.
  Je moet bij positieve uitslag wel de ticket samen met je quarantaine-hotelboeking tonen aan de ambassade.

 3. Rob zegt op

  Beste lezers,

  Ik heb contact met de ambassade in Den Haag hierover gehad, en gevraagd waar ik kan boeken. Dit staat ergens in het Thais op de website van de Thaise ambassade in Den Haag. Waarom niet in het Engels is mij een raadsel. De volgende maatschappijen vliegen volgens de medewerker van de ambassade naar Bangkok——Emirates, Qatar en Etihad. Dit antwoord werd mij via Messenger van hun Facebook pagina 1 0ktober gegeven, bijna 2 weken geleden.

  Succes met boeken en de hele rataplan om al die documenten te verkrijgen en sommige ervan te legaliseren.

  Groeten,

  Rob

  • John zegt op

   Zojuist even gekeken bij skyscanner voor tickets met vertrek medio december (hopelijk voor die tijd alle documenten in het bezit)
   Swissair & Lufthansa zouden ook vliegen, en ook nog eens voor hele redelijke prijzen in vergelijking met Ethiad e/o Emirates. (deze laatste rekent de hoofdprijs voor het meenemen van extra baggage….)

 4. Sjoerd zegt op

  Ambassade heeft sinds begin deze week een speciale pagina waar je de aanvraag voor COE moet indienen:

  Hier wordt de procedure besschreven:
  https://image.mfa.go.th/mfa/0/SRBviAC5gs/COVID19/1_11_non_Thai_nationals_who_are_permitted_to_enter_the_Kingdom_under_a_special_arrangement_(Non_OA_OX)_121020.pdf

  En die aanmeldpagina is: https://coethailand.mfa.go.th

  • John zegt op

   Je moet vermelden tot welke categorie van toegelaten personen valt. Ik neem dat personen welke na een Non-Immigrant O-A visum hebben verkregen vallen onder de categorie ‘Foreigners under special agreement’ aangezien de categorie ‘gepensioneerden welke voor hele lange tijd in Thailand willen wonen’ welke geen thaise vrouw of kinderen hebben niet wordt genoemd…….

 5. MikeH zegt op

  Het probleem is dat je het ticket volledig moet betalen voordat je weet of het OA visum wordt toegekend, voordat je weet of de vlucht ook echt wordt uitgevoerd en voordat je weet of je daarmee daadwerkelijk in Thailand wordt toegelaten.

  • Ger-Korat zegt op

   Neem je dan toch een ticket waarbij je de datum kunt veranderen of kunt annuleren, Het sprookje om naar Thailand te gaan is al zo duur en dan een paar honderd Euro (?) extra voor deze zekerheid moet je er dan ook maar voor over hebben, het is nu eenmaal niet anders.

  • John zegt op

   Klopt.
   Er zijn echter wel airlines die tickets aanbieden die je zonder extra fee een aantal keren mag wijzigen (zgn ‘flexible ticket’. Iets minder risico dat je het geld van je ticket kwijt raakt als er weer eens zaken veranderen.

 6. Johan Meijer zegt op

  Door de Ambassade de meededeling te doen dat zij voor jou een plaats op een vlucht kunnen reserveren is dat voor de ambassade gelijk met een ticketvooraf zelf te boken enhen tetonen. De ambassade geeft jedan het adres bij welk bureau je moet kopen. Na betalen en ontvangst van het tiket een copy naar de amb. sturen.
  Zo heb ikhet moeten doen. Vluchtmet KL 875


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website