Thailand visavraag Nr 157/20: Jaarverlenging

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
28 september 2020

Vraagsteller: Ernst

8 september heb ik een vraag gesteld aangaande de VOG. Ik ga in oktober naar Thailand met een drie maanden visum omdat ik geen jaarvisum kan aanvragen doordat ik geen VOG krijg. Als ik nu in Thailand woon, met voldoende inkomen, kan ik dan als het 3 maanden visum is verlopen is toch een jaar visum krijgen, zonder het VOG, door het 3 maanden visum in Thailand te verlengen?

Dit is een vraag die voort is gekomen op een reactie van “RonnyLatYa”. Hij stelt:
” vraag je een Non-immigrant O visum aan. Single of Multiple entry. Normaal wordt daar geen VOG gevraagd. Je bekomt dan bij binnenkomst 90 dagen (O) ipv 1 jaar (O-A). Die 90 dagen kan je dan eventueel in Thailand ook laten verlengen met een jaar en dan hoef je Thailand ook niet te verlaten. Moet je wel aan de eisen van die jaarverlenging voldoen natuurlijk.”

Wat bedoelt hij nou met “de eisen van die jaarverlenging” ?


Reactie RonnyLatYa

In de eerste plaats toch de vraag: Waarom denk je dat jij in oktober wel naar Thailand kan als “Retired?”. Het bekomen van een Non-immigrant O visum is momenteel niet mogelijk volgens mij, of je moet behoren tot een groep waarvoor de toegang momenteel mogelijk is. Maar “Retirement” is momenteel geen reden om Thailand binnen te kunnen

Daarom dat ik toen in de reactie ook al schreef “Ik ga er van uit dat je dit toekomstgericht vraagt, want momenteel is de toegang tot Thailand enkel toegestaan voor bepaalde groepen. Maar als de toegang in de toekomst terug mogelijk is als “Retired” en als je dan een Non-immigrant O visum kan bekomen, kan je hieronder de voorwaarden lezen om een jaarverlenging van je verblijfsperiode te bekomen. Dat zijn de zowat algemene voorwaarden en eisen die lokaal best nog wat kunnen afwijken.

TB Immigration Info brief 024/19 – Het Thaise visum (8) – Het Non-immigrant “O” visum (2/2)

TB Immigration Info Brief 024/19 – Het Thaise visum (8) – Het Non-immigrant “O” visum (2/2)

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 3 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website