Vraagsteller: Etwiënne

Beste Ron, op dit moment ben ik in Nederland en het ziet er niet naar uit dat ik op korte termijn weer Thailand binnen kan. Mijn non-immigrant OA visum loopt eind dit jaar teneinde en het is noodzakelijk dat het weer verlengt word, maar omdat ik niet in Thailand ben is dit niet mogelijk.

Hoe kan ik dit oplossen? Loop ik nu, door de Corona (gesloten grens Thailand), het risico dat ik mijn non-immigrant OA visum kwijtraak en ik weer helemaal opnieuw moet beginnen?

Erg benieuwd naar uw reactie, ik kan er namelijk helemaal niets over vinden op internet…….


Reactie RonnyLatYa

Het Non-immigrant O-A Multiple entry visum zelf kan je niet verlengen. Dat heeft een geldigheidsperiode van een jaar en dat slaat enkel op de tijd die je hebt om Thailand binnen te komen. Kan door de Multiple entry wel meerdere malen binnen de geldigheidsperiode van het visum. Die geldigheidsperiode van dat visum kan je echter niet verlengen. Niet in Nederland en niet in Thailand.

Je zal bedoelen de verblijfsperiode bekomen met dat Non-immigrant O-A visum.

Indien je niet in Thailand bent op het moment dat je die verblijfsperiode moet gaan verlengen vervalt inderdaad die verblijfsperiode en daar is geen oplossing voor. Je kan dat nu eenmaal maar binnen Thailand verlengen bij immigratie. Je zal dan inderdaad opnieuw moeten beginnen van voor af met een Non-immigrant O of O-A visum.

Ik denk dat er zeer veel zullen zijn die zoals in uw geval hun verblijfsperiode kwijtspelen omdat ze Thailand niet binnen kunnen. Die zullen allemaal, in het geval ze niet voor het einde van hun verblijfsperiode Thailand binnen kunnen, opnieuw moeten beginnen met een Non-immigrant visum.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website