Vraagsteller: Dirk

Mensen die nu gebruik maken van de visa amnestie tot 26 september hebben een brief nodig van de Nederlandse ambassade om een verlenging van 30 dagen te krijgen. Is het bij u bekend of de ambassade dit soort brieven verstrekt?


Reactie RonnyLatYa

Een verlenging is niet mogelijk voor iedereen.

Voor zij met een Tourist status. Kunnen blijven tot 26 september en moeten dan het land verlaten hebben. Een verlenging van 30 dagen kan enkel bekomen worden onder 2 omstandigheden:

– als de ambassade bevestigt dat terugkeren onmogelijk was voor 26 september omdat er geen terugvluchten beschikbaar waren of zijn, of dat je thuisland de grenzen gesloten heeft en je daarom niet kan terugkeren.

– indien terugkeren wegens medische omstandigheden onmogelijk is.

Deze verlenging van 30 dagen kan herhaald worden zolang de omstandigheid blijft bestaan d.w.z. terugkeren onmogelijk of reizen medisch onmogelijk.

Indien lezers al contact hebben genomen met hun ambassade lezen we graag hun ervaringen hiermee.

Voor zij met een Non-immigrant status. Verlenging moet aangevraagd worden voor 26 september of men moet het land verlaten. De vrijstelling blijft doorlopen tot 26 september en een verlenging zal pas ingaan op 26 september, ongeacht wanneer de verlenging aangevraagd wordt.

Een brief van de ambassade is in principe niet nodig voor deze verlengingen, maar je moet natuurlijk wel aan de eisen van de verlenging voldoen.

Zie ook:

TB Immigration Info Brief 047/20: Wat met de vrijstelling na 31 juli?(3)

TB Immigration Info Brief 047/20: Wat met de vrijstelling na 31 juli?(3)

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

4 reacties op “Thailand visavraag Nr 143/20: Ondersteuningsbrief ambassade voor verlenging”

 1. Geertg zegt op

  De Nederlandse ambassade geeft deze brief af. Per post de benodigde gegevens opsturen met een gefrankeerde enveloppe erbij met je adres.

  Binnen 10 dagen wordt je visumondersteuningsbrief opgestuurd.

  • RonnyLatYa zegt op

   Heeft niks met een visumondersteuningsbrief te maken. Die bevestigd enkel een inkomen.

   De brief die men hier wil zien is een bevestiging van de ambassade met reden waarom je niet voor 26 september Thailand kan verlaten.

 2. Stefan zegt op

  Beste,
  IK heb een multiple entry kan ik deze ook gewoon verlengen.

  • RonnyLatYa zegt op

   Ik vermoed dat je hiermee niet bedoelt een METV (Multiple entry Tourist Visa) want dat zal dan waarschijnlijk al wel verlopen zijn. De geldigheidsperiode van dat visum is 6 maand.
   Maar zoals al in de tekst en de link staat is voor een toeristen verblijfsperiode enkel nog een verlenging mogelijk na 26 september:
   – indien je in de onmogelijkheid bent om te reizen wegens medische redenen. Medisch bewijs is dan nodig.
   – indien er andere belemmeringen zijn zoals o.a. geen vluchten, een outbreak waardoor reizen onmogelijk wordt, grenzen thuisland gesloten, etc..
   In dat laatste geval is een ondersteuningsbrief nodig van de ambassade die deze reden bevestigt en moet daarin de vraag staan om een verlenging van 30 dagen toe te staan (zie link in het artikel).
   In beide gevallen is een verlenging van telkens 30 dagen dan mogelijk per aanvraag.

   Een Non-immigrant met Multiple entry (ook een METV trouwens) kan enkel gebruikt worden wanneer je het land verlaat en weer binnen komt. Je bekomt dan geen verlenging van je verblijfsperiode maar een nieuwe verblijfsperiode. De grenzen rond Thailand of landen in de buurt zijn nog steeds gesloten voor zover ik weet en bovendien dien je dan ook rekening te houden met de voorwaarden van het land waar je binnen zou gaan. Indien je Thailand toch zou verlaten zal je ook slechts terug binnen kunnen indien je tot de groepen behoort waarvoor dit kan en mits je aan de voorwaarden voldoet. (oa quarantaine). Enkel je Non-immigrant visum is geen vrijgeleide daarvoor.

   Wat wel kan als je al eerder een verblijfsperiode had bekomen met een Non-immigrant visum en je nu van de vrijstelling geniet, is die verblijfsperiode verlegen bij immigratie. Heb je de tijd voor tot 26 september. Maar je zal dan aan de voorwaarden van die verlenging moeten voldoen natuurlijk net zoals er in de link staat “Long term visa holders have to submit an application for extension in accordance with a reason of necessity of each visa type”.

   Maar ik ga niet op de stoel van immigratie zitten en je kan altijd aan immigratie vragen of er mogelijkheden zijn met je Multiple entry zonder het land te verlaten. Misschien maakt men uitzonderingen al zou ik er niet direct op rekenen, maar je weet nooit.
   Ik zou echter alvast niet te lang meer wachten met actie nemen.
   Ik verwacht niet dat men nog eens een vrijstelling zal geven en 26 september komt er snel aan.
   Vanaf 27 september ben je, als je niets doet, dan illegaal in het land wat de nodige gevolgen kan hebben.

   Succes en laat het vervolg maar eens weten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website