Thailand visavraag Nr 116/20: Jaarverlenging

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
10 juli 2020

Vraagsteller: Tjitske

Wij, mijn man en ik, hebben altijd een 3 maanden visum gehad. Ook als we een half jaar gingen. We gingen dan tussentijds terug naar Nederland en regelden dan weer een 3 maanden visum. We willen dat eigenlijk veranderen naar een jaar visum en niet meer tussentijds naar huis.

Nu hebben we gehoord dat je, in Thailand zelf, ook een jaar visum kunt regelen. Alleen horen we hier verschillende verhalen over. Naar de immigration (voor ons is dat Pattaya Jomtien) of naar het Oostenrijkse consulaat (Thai Garden Pattaya).

Kan iemand ons vertellen wat we moeten/kunnen doen en wat de benodigdheden zijn om zo’n visum te kunnen krijgen? Wij zijn beiden gepensioneerd.

Graag zien wij de adviezen En tips tegemoet.

Bij voorbaat dank daarvoor.


Reactie RonnyLatYa

Voorlopig denk ik niet dat je een visum zal bekomen in een Thaise Ambassade/Consulaat. Vanaf het weer kan neem je een Non-immigrant O Single entry visum. Daarmee bekom je dan bij binnenkomst 90 dagen verblijf. Tot zover is het zoals jullie voordien al deden.

Die 90 dagen kan je nu gaan verlegen met een jaar. De aanvraag daarvoor kan je indienen 30 dagen voor aflopen van die 90 dagen bij je immigratiekantoor.

Wat je nodig hebt staat hier beschreven. Het zijn de eisen in het algemeen. Kan zijn dat er minder of meer gevraagd wordt.

TB Immigration Info brief 024/19 – Het Thaise visum (8) – Het Non-immigrant “O” visum (2/2)

TB Immigration Info Brief 024/19 – Het Thaise visum (8) – Het Non-immigrant “O” visum (2/2)

Wat de gevolgen van de Coronamaatregelen in de toekomst zullen zijn weten we nog niet.

Ik geef je dan ook de raad, van zodra je naar Thailand kan, eens langs te lopen bij immigratie en te infomeren naar de voorwaarden tot het bekomen van een jaarverlenging.

Zoals in de opmerking ook staat. Voor een buitenlands koppel bestaat de mogelijkheid dat één van jullie beide als “Dependent” gaat van de andere. Je zal natuurlijk wel moeten bewijzen dat jullie officieel gehuwd zijn, maar dan hoeft ook maar 1 persoon aan de financiele eisen te voldoen. De andere gaat dan als “Dependent”.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website