Vraagsteller: Pieter

Wanneer men verlenging van een retirement moet aanvragen en niet instaat is om in persoon bij de immigration te verschijnen, i.v.m ziekte of lichamelijke gesteldheid. Wat zijn dan de mogelijkheden om toch een verlenging te krijgen.


Reactie RonnyLatYa

  1. Wanneer je in een ziekenhuis bent opgenomen is er daar altijd wel een dienst die dat kan regelen, maar je kan zelf ook iemand vragen natuurlijk. De behandelende arts zal hoe dan ook een verklaring moeten opmaken dat je niet in staat bent om je te verplaatsen, waar je bent, de reden en vermoedelijke duur van de behandeling. Ter info. Ook iemand die hier als toerist verblijft en wordt opgenomen in een ziekenhuis kan een verlenging van 90 dagen bekomen. Ook de familieleden die hem vergezellen en indien geen familie kan maximum 1 persoon als zijn verzorger ook die 90 dagen bekomen.
  2. Ben je ziek en niet in een ziekenhuis dan kan je iemand vragen om de aanvraag te gaan indienen. Je zal dan eveneens een bewijs van de behandelde arts moeten hebben natuurlijk die verklaart dat je niet in staat bent om je te verplaatsen, de reden en duur.
  3. Ben je iemand die gehandicapt is of met beperkingen dan hoef je ook niet in persoon te verschijnen. Dat staat ook op het TM7 formulier trouwens. “Applicant must submit the application in person with the exceptions of handicapped patients or persons with disabilities”.
  4. In ieder geval zal je steeds een bewijs moeten leveren waarom je niet in persoon kan verschijnen. Hoogst waarschijnlijk zal men ook in dat geval met een “under consideration” stempel werken en krijg je in die periode mogelijk een bezoek van immigratie.
  5. Maar wat je toestand ook is en indien je niet zelf naar immigratie kan gaan, neem of laat iemand altijd eerst contact nemen met immigratie om te melden dat je niet in staat ben om in persoon te verschijnen. Immigratie zal dan wel zeggen wat er moet gebeuren en welke bewijzen men wil zien.

Hoe je het dan moet gaan regelen met eventueel bankbewijzen, etc… zal je zelf moeten oplossen met de bank vrees ik. Reken er niet op dat immigratie zal zeggen dat ze die bewijzen dan niet hoeven te zien.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website