Vraagsteller: Henk

Ik verblijf nu in Thailand en ga voor een long term visum zorgen. Na elk bezoek om meer informatie te verzamelen, krijg ik van bureaus reacties dat zij de aanvraag kunnen regelen voor 40.000 thb of hoger.
Kan ik dat niet zelf doen, want dat is veel geld. Kan ik dat doen bij immigration of de Thaise ambassade?

Ze spreken iedere keer over een bankrekening openen en kosten. Is dat nodig want mijn pensioen is toereikend. Of waarom is dat nodig? Heb ik echt 4 weken nodig?

Ik vraag morgen verlenging aan voor 30 dagen en 1.900 thb bij immigration. Dan moet ik waarschijnlijk een borderrun maken naar Vietnam of Maleisië maken, en uitzoeken of er een visum nodig is.


Reactie RonnyLatYa

Ik veronderstel dat het de bedoeling is om voor langere duur in Thailand te verblijven en dit op basis van Retirement. Blijkbaar verblijf je nu in Thailand op Tourist basis (Visa Exemption of Tourist visum). Om die jaarverlenging als Retired te bekomen is het nodig om eerst het statuut van Non-immigrant te bekomen. Je kan immers geen jaarverlenging bekomen op een Tourist status. Je kan je Tourist status omzetten naar een Non-immigrant en dat kan je aanvragen bij immigratie. Kost 2.000 Baht. Let op er nog minstens 15 dagen resten bij het indienen van de aanvraag want dat bekom je niet onmiddellijk. Die 30 dagen verlenging die je morgen gaat halen zal je dus wel nodig hebben.

Financieel volstaat je inkomen indien dit minsten 65 000 Baht per maand is, al zal je daarvoor ook een visumondersteuningsbrief moeten aanvragen bij de ambassade als bewijs. Wat je precies nodig hebt nodig hebt voor het omzetten van Tourist naar Non-immigrant vind je hier: https://bangkok.immigration.go.th/wp-content/uploads/2022C1_09.pdf

Bij goedkeuring zal je het statuut van Non-immigrant O bekomen en daardoor zal je eerst ook een verblijfsperiode van 90 dagen bekomen. Die kan je dan 30 dagen voor einddatum verlengen met een jaar. Ook hier zal je inkomen volstaan indien dit minstens 65.000 Baht is. Ook hier is een visumondersteuningsbrief nodig. Zulke jaarverlenging kost 1.900 Baht. De juiste eisen voor een jaarverlenging vind je wel bij je immigratiekantoor. Die verlenging kan je dan jaarlijks herhalen. Zorg wel dat je in Thailand bent dan.

Wil je tijdens de jaarverlening Thailand verlaten dan is het nodig eerst een re-entry te vragen voor je Thailand verlaat. Niet vergeten want anders verlies je de jaarverlenging bij het verlaten van Thailand. Verder elke 90 dagen van ononderbroken verblijf in Thailand de 90 dagen adres melding maken.

Het is niet zo ingewikkeld en doe later maar wat leuks met die 40 000 Baht of meer die ze vragen…. 😉

Succes.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website