Thailand Visa vraag Nr 413/22: Visum geweigerd

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
24 november 2022

Vraagsteller: Nina

Al sinds 2002 reizen wij (74 en 76 jaar, niet getrouwd) naar Thailand. Visum voor 3 maanden haalden wij altijd in Amsterdam, geen enkel probleem. Na 2 corona jaren dachten we weer naar ons tweede vaderland te gaan. Alles moest nu digitaal. Daarvoor een expert ingehuurd. Wij zijn digibeten!

Ondanks een netto inkomen van ruim 2.000 euro per maand en een flink spaarsaldo van ruim 7.000 euro werd het visum van mijn partner geweigerd omdat er op de laatste afschrift van oktober slechts 670 euro op de rekening stond. Wij hebben al vliegtickets van de KLM en het resort is 1 maand betaald, er zit dus al ruim 3.500 euro in deze kwestie. Wij hebben ook heel wat eigendommen in Thailand opgeslagen, waar we geen afstand van willen doen.

We worden gek van de nietszeggende e-mails van de Thaise ambassade in Den Haag. Wat kunnen we doen om toch 3 maanden in Thailand te overwinteren?


Reactie RonnyLatYa

Lijkt me toch vreemd dat dit de reden was dat het visum van je partner werd geweigerd. De financiële eisen zijn namelijk:

“3. Longer stay for retired persons (pensioner aged 50 or above)

VISA TYPE: Non-immigrant O (retirement) Visa (90 days stay)

……

Financial evidence e.g. bank statement, proof of earnings, sponsorship letter

The submitted financial evidence must be able to show sufficient means of subsistence for a person to stay abroad. The recommended minimum amount is 1,000 EUR/30 days of stay in Thailand.”

https://hague.thaiembassy.org/th/publicservice/e-visa-categories-fee-and-required-documents

Wat dan wil zeggen dat het 3000 Euro zou moeten zijn als je 90 dagen wilt gaan. Als je een spaarrekening toont van 7000 Euro zou dat dus al voldoende moeten zijn. Toch als die 7000 Euro er al minstens 3 maand op staat. Een inkomen van 2000 Euro zou normaal ook wel voldoende moeten zijn maar misschien is de oorsprong van dat inkomen niet duidelijk.

Ben je ook wel zeker dat er een Non-immigrant O Single entry aangevraagd werd? De eisen van een Non-immigrant O Multiple entry liggen namelijk aanzienlijk hoger en dat Multiple entry heb je ook helemaal niet nodig. Of zeker dat het niets met verzekering te maken had?

Een andere verklaring waarom het werd geweigerd kan ik enkel met deze info ook niet geven.

Je zou een Toerist visum Single kunnen aanvragen maar die financiële eisen zijn eigenlijk dezelfde.

“1. Tourism / Leisure activities

VISA TYPE: Tourist Visa (60 days stay)

…..

Financial evidence e.g. bank statement, proof of earnings, sponsorship letter

The submitted financial evidence must be able to show sufficient means of subsistence for a person to stay abroad. The recommended minimum amount is 1,000 EUR/30 days of stay in Thailand.”

https://hague.thaiembassy.org/th/publicservice/e-visa-categories-fee-and-required-documents

Hiermee bekom je dan bij binnenkomst een verblijfsperiode van 60 dagen die je vrij eenvoudig in Thailand kan verlengen met 30 dagen. Zo kom je ook aan 90 dagen.

Het visum van je partner werd geweigerd zeg je. Werd uw visum dan wel goedgekeurd?

Uiteindelijk en als noodoplossing kan je natuurlijk altijd vertrekken op Visa Exemption. Is nu 45 dagen en kan je verlengen met 30 dagen bij immigratie. Dat is dan samen 75 dagen. Wil je dan toch 90 dagen blijven moet je natuurlijk wel nog een “borderrun” maken. Een ticket dat je eenvoudig of goedkoop kan aanpassen is natuurlijk een voordeel hier.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website