Thailand Visa vraag Nr 411/22: Omzetten van Tourist naar Non-immigrant

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
22 november 2022

Vraagsteller: Hedwig

Graag wat uitleg over het verkrijgen van een jaarvisum. Ik ben nu al 5 maand getrouwd met Thaise vrouw en heb genoeg geld op mijn Thaise bankrekening op mijn naam. Immigratie kan mij geen jaarvisum geven, ik moet dat regelen in mijn land België. Ze noemen dat zeker Non O visa. Ze kunnen wel verlengen en dan borderrun en weer wat verlengen.

Kan iemand mij uitleggen waarom dat niet gaat van hieruit, een vriend woont hier al 15 jaar en heeft dat vanuit Thailand gedaan.


Reactie RonnyLatYa

Dat is hier anders al zeer dikwijls uitgelegd. Je moet wel officieel getrouwd zijn natuurlijk. Dat wil zeggen dat het huwelijk officieel geregistreerd werd in de gemeente. Zo een ceremonie met de nodige monniken heeft officieel geen enkele waarde.

Je zal hier momenteel dan wel verblijven op een Tourist status. Met een Visa Exemption of een Tourist visum dus. Daarmee kan je geen jaarverlenging bekomen. Je moet eerst een Non-immigrant status bekomen. Kan via immigratie. Je visa type wordt dan in jouw geval type Non-immigrant O. En als ze het niet weten in je immigratiekantoor dan toon je maar deze formulieren.

Indien toegestaan zal je eerst een verblijfsperiode bekomen van 90 dagen die je dan kan verlengen met een jaar.

Je kan dat ook in België aanvragen bij de Thaise ambassade. Dat is dan een Non-immigrant O. Single entry is voldoende. Bij binnenkomst bekom je 90 dagen die je dan kan verlengen met een jaar.

De voorwaarden vind je hier:

Je zou het ook kunnen gaan aanvragen in de ambassade van Vientiane of het consulaat in Savannakhet. Moet je naar Laos natuurlijk. Vooral van die laatste wordt nogal eens gebruik gemaakt zie ik regelmatig. Moet je wel rekening houden met minstens 2 dagen.

Maar waarom heb je het gewoon niet aan die vriend gevraagd of is hij dat na 15 jaar vergeten?

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Rating: 4.75/5. From 4 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website