Vraagsteller: Merlijn

Ik ga binnenkort 64 dagen naar Thailand. Ik heb de Thaise ambassade gebeld om te vragen of het mogelijk is om het visum voor 45 dagen met 30 dagen te verlengen. Toen kreeg ik als antwoord dat dat aan de behandelaar in Thailand is en dat ze daar geen antwoord op kunnen geven. Vervolgens opperde ik een visarun. Dat schijnt verboden te zijn zeiden ze, mijn contactpersoon werd flink geïrriteerd door die vraag.

Vervolgens lees ik op jullie blog dat het mogelijk is te verlengen
(https://www.thailandblog.nl/dossier/visum-thailand/immigratie-infobrief/tb-immigration-info-brief-054-22-visa-exemption-algemeen/ ), maar nu weet ik het niet zo goed meer. Feit is dat ik een retourticket heb met terugreis op dag 64. Zal dat geen probleem kunnen opleveren als ik in Thailand bij de douane sta om het land in te gaan?

Ik hoop dat jullie wat duidelijkheid kunnen geven hierover, dank alvast.


RonnyLatYa

Tot 31 maart is de Visa Exemption 45 dagen. Die kan je bij immigratie eenvoudig verlengen met 30 dagen.  Kost 1900 Baht. Samen is dat 75 dagen en dus voldoende voor je verblijf. Borderrun is dan niet nodig en trouwens ook helemaal niet verboden.

Immigratie zal bij aankomst zelden vragen wanneer je teruggaat. Indien toch zal daar een specifieke reden voor zijn. Trouwens  immigratie gaat over personen en verblijf, niet de douane. Die gaan enkel over goederen.

Het enige waar je kan tegenaan kan lopen is dat men bij check-in moeilijk gaat doen. Sommige vliegtuigmaatschappijen willen een bewijs zien dat je de intentie hebt om binnen de 45 dagen Thailand te verlaten. Ze willen dan een doorvlieg  of retour ticket zien. Meestal komt men er wel uit door een verklaring af te leggen of aanvaardt men dat je zegt dat je gaat verlengen, maar je moet er rekening mee houden dat er luchtvaartmaatschappijen die hier moeilijk blijven.

Of je vliegtuigmaatschappij hier moeilijk gaat over doen weet ik niet.

 Maar eigenlijk staan alle antwoorden op je vragen toch ook al in die link…

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website