Vraagsteller: Adriaan

Ik kwam op 14 september Thailand binnen op visa exemption en verkreeg op 10 oktober het NON-O visum voor 3 maanden. Mijn vraag is, geldt de verplichting van 90 dagen reporting nu vanaf de dag van binnenkomst of vanaf 10 oktober toen ik het NON-O visum kreeg?


Reactie RonnyLatYa

In principe moet je beginnen tellen vanaf binnenkomst. Een 90 dagen melding moet men uitvoeren bij 90 dagen van ononderbroken verblijf in Thailand en de daaropvolgende periode van ononderbroken verblijf. Over welke verblijfsperiode (Tourist/Non-immigrant) je bezit wordt niet gesproken al zal dat meestal natuurlijk wel een Non-immigrant verblijfsperiode zijn.

In de praktijk zal het waarschijnlijk zo verlopen.

In principe is je 90 dagen meldingsdatum dan 12 december (15 dagen voor tot 7 dagen na). Dat is 90 dagen na 14 september. Maar je hebt op 10 oktober een verblijfsperiode bekomen van 90 dagen. Dat wil zeggen tot 7 januari 23. Vanaf 7 december kan je dan ook je jaarverlenging aanvragen. Die datum valt ook binnen je 90 dagen meldingsperiode.

Indien je dan tussen pakweg 7 december en 17 december je jaarverlenging gaat aanvragen en dan ook je 90 dagen melding maakt, kan het best zijn dat men zegt dat die 90 dagen melding nu niet moet. Je eerste jaarverlenging telt immers ook als een 90 dagen melding.

Wanneer je de volgende keer dan die 90 dagen melding moet uitvoeren hangt wat af van je immigratiekantoor en welke richtdatum ze zullen nemen. Ofwel neemt men 90 dagen na het aanvragen/toestaan van je jaarverlenging en dat is dan 90 dagen nadat je de jaarverlenging hebt aangevraagd, of 90 dagen na het begin van je jaarverlenging en dat is dan 90 dagen na 7 januari.

Best kan je dat vragen aan je immigratiekantoor en vraag er papiertje bij met de volgende meldingsdatum. Maar dat kon je natuurlijk ook al gedaan hebben op 10 oktober als je er was.

Toekomstige meldingen kan je dan trouwens via internet maken. Werkt prima. Mogelijk moet je wel de eerstvolgende melding nog in het immigratiekantoor maken en kan je de daaropvolgende online maken.

https://www.immigration.go.th/en/

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website