Vraagsteller: Lucy

Ik heb een vraag over NON-IMM O multiple omzetten in een retirement visum. Ons NON-IMM O multiple visum loopt af op 21 februari 2023. Als we op 5 februari Thailand binnenkomen op dit visum, kunnen we dan na 60 dagen een retirement visum aanvragen? Normaliter mag je 30 dagen voor het verloop van je huidige visum een nieuw visum aanvragen. Geldt dit ook voor de categorie NON-IMM O multiple naar een retirement visum?

Wordt voor de verlenging dan de 60 dagen vanaf binnenkomst op 5 februari aangehouden of 60 dagen na 21 februari?


Reactie RonnyLatYa

  1. Je gaat je Non-immigrant O Multiple entry niet omzetten naar een ‘Retirement visum”. Je gaat enkel de verblijfsperiode die je met dat visum bekomen hebt verlengen op basis van “Retirement”.
  2. Je Non-immigrant O Multiple entry heeft een geldigheidsperiode tot 21 februari. Dat wil enkel zeggen dat je tot die datum met dat visum Thailand kan binnen komen. In uw geval dan tot 21 februari. Dat is het enige wat die datum wil zeggen. Het zegt niets over hoelang je in Thailand mag blijven of over wanneer je kan gaan verlengen.
  3. Bij elke binnenkomst met dat visum zal je een verblijfsperiode van 90 dagen ontvangen. Enkel dit zal bepalen hoelang je in Thailand mag verblijven. In uw geval kom je binnen op 5 februari en zal je een verblijfsperiode bekomen tot 5 mei.
  4. Het is nu deze verblijfsperiode die gaat verlengd worden. In uw geval dan op basis van ‘Retirement. De aanvraag tot jaarverlenging kan je standaard starten 30 dagen voor afloop van je huidige verblijfsperiode. Dat zal dan vanaf 5 april zijn. Je jaarverlenging zal dan bij goedkeuring aansluiten op 5 mei, ongeacht wanneer je die aanvraag tot verlenging in die 30 dagen gaat indienen.
  5. Voor volgende jaarverlengingen geldt dan weer het zelfde. Je kan de aanvraag indienen 30 dagen voor het aflopen van de dan lopende jaarverlenging.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website