Vraagsteller: Fred

Ik heb een vraagje betreffende mijn volgende jaarverlenging (de 5de) op basis van retirement. Mijn huidige extensie loopt tot einde januari 2023. Ik zou dus naar immigratie gaan begin januari 2023. Tot begin september was mijn bankrekening steeds een rekening bij een Kasikorn filiaal in Koh Samui waar ik lang geleden verbleef. Sinds een paar jaar woon ik nu in Jomtien.

Nu heb ik begin september 2022 al mijn geld (meer dan 800.000 Baht) van mijn rekening in Koh Samui overgeheveld naar een nieuwe Kasikorn rekening in Jomtien. Ik vond het praktischer (ook voor mijn vrouw) mijn bankfiliaal dicht in de buurt te hebben. Dus mijn geld staat op die rekening sinds september 2022 en ik moet verlengen in januari.

Ik maak me wat zorgen dat immigratie moeilijk gaat doen opdat ze op deze nieuwe rekening niet kunnen zien wat er gebeurde de maanden ervoor. Bijvoorbeeld ik niet onder die 400.000 Baht ben geweest. Ik heb voor alle zekerheid mijn oud bankboekje bijgehouden waarop de transfer is te zien. In principe zou die rekening nog bestaan (ik heb ze toch niet afgesloten).

Moet ik eventueel bij de bank twee attesten aanvragen ?


Reactie RonnyLatYa

Ik verwacht niet dat het een probleem zal zijn gezien je bij dezelfde bank blijft en blijkbaar ook die oude rekening nog bestaat. Men kan dus duidelijk nagaan wat er in het jaar met dat geld gebeurd is en het veranderen van rekening niet als bedoeling had om iets te verbergen. Bovendien staat de volledige som reeds meer dan 3 maand op die nieuwe rekening wat het belangrijkste is denk ik.

Ik weet nu niet wat men in Jomtien vraagt. Indien men een uittreksel van de laatste 12 maand wil, dan kan je best ook een uittreksel vragen van die maanden op je oude rekening ook. Kost je dan 100 Baht extra voor een overzicht van januari tot september.

Vervolgens vraag je ook de uittreksels aan van september tot januari van de nieuwe rekening en het bewijs dat het bedrag op die rekening staat. Zo is er bewijs van een gans jaar en verwacht dan ook op die manier geen problemen .

Laat maar eens horen wat het geworden is.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website