Vraagsteller: Ruud

Ik ben vandaag naar de immigratie in Jomtien geweest, om mijn 30 daags verblijf te verlengen, gekregen bij aankomst. Ik kan iedereen aanraden er voor te zorgen uit Nederland te vertrekken met een visum. In mijn geval was dat altijd een non-immigrant O, voor 90 dagen.

Niet alleen heeft het me driemaal een bezoek aan de immigratie gekost, in totaal bijna anderhalve dag, maar ook werd er geweigerd om mij 2 maanden te geven. Dus over een maand ben ik zeker weer een dag kwijt en Baht 1900. Er stonden om ca.9.30 uur zeker 200 mensen te wachten, om binnen te mogen, en dat ging met 10 tot 20 mensen tegelijk!


Reactie RonnyLatYa

Ik begrijp dat je nu dus op Visa Exemption bent binnen gekomen. In principe kan je dat maar eenmalig verlengen met 30 dagen.

Het is dus maar de vraag of je dat de volgende maand nogmaals zal bekomen. Hou er maar best rekening mee of je moet natuurlijk gaan omzetten naar Non-immigrant.

Dat je geen 60 dagen Coronaverlenging hebt gekregen is eigenlijk ook geen verrassing en heb ik ook al meermaals voor gewaarschuwd. Het is eigenlijk enkel voor diegene die wegens COVID redenen niet kunnen terugkeren naar hun land, maar tot vorige maand ging men daar wel heel soepel mee om. Bij de laatste verlenging van de maatregel werd er echter een extra paragraaf opgenomen dat men dat strikter moet toepassen. Hangt dan van de IO af hoe strikt hij die regels volgt. Blijkbaar diegene die je voor je had was toch op de hoogte van die paragraaf.

Ter info:

Misschien voor toekomstige aanvragers een idee om het afsprakensysteem eens uit te proberen om zo te proberen de drukte te ontlopen. Het proberen waard toch denk ik. En anders heb je er alvast niks mee verloren.

TB Immigration Infobrief Nr 082/21: Nieuw online systeem voor maken van afspraken bij immigratie | Thailandblog

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 5 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website