Thailand Visa vraag Nr 305/22: Verzekering

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
3 september 2022

Vraagsteller: Paul

Ik probeer een (e) Non-O visum te krijgen bij de Thaise ambassade in Den Haag maar de 100.000 dollar eis levert moeilijkheden op omdat ik als 70+ nou eenmaal dingen mankeer.

Het gaat mij alleen maar om een verklaring dat ik verzekerd ben voor die 100.000, meer niet omdat ik een Nederlandse verzekering heb.

Hoe hebben anderen die een Non-O hebben aangevraagd een verzekering met dat bedrag verkregen? En bij welke verzekeringsmaatschappij ?

Andere vraag, kan ik als Nederlander een Non-O visum aanvragen in Brussel waar geen 100.000 dollar eis geldt ? Of wordt dat niet geaccepteerd ?


Reactie RonnyLatYa

1. Op verzekeringsvragen ga ik zelf niet in. Dat kunnen lezers doen.

2. De Thaise ambassade in Brussel aanvaardt enkel aanvragen wanner je een adres hebt in België of Luxemburg.

Zoals je o.a. kan lezen bij het Non-immigrant visa

“8 . Applicant must apply for e-Visa via specific Embassy/Consulate conforming with his/her consular jurisdiction and residency. Applicant is required to upload document that can verify his/her current residency.

Applicants may upload a Belgian/Luxemburgish ID card, a certificate of resident, and bills that expressly mention name-surname and address.”

Non-immigrant “O” Retirement (pensioner aged 50 or above with a state pension who wish to stay in Thailand for no longer than 90 days) – Royal Thai Embassy Brussels

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

3 reacties op “Thailand Visa vraag Nr 305/22: Verzekering”

 1. jacobus zegt op

  Gewoon overstappen van verzekering naar DSW Zorgverzekering is de enigste die je een Engelstalige brief geven met de bedragen er op die ze accepteren bij de Thaise ambassade.
  Doe je best groetjes

  • Hans Fabian zegt op

   Volgens mijn informatie kun je alleen per 1 januari op een andere verzekering overstappen in NL.
   Maar je kunt natuurlijk wel een extra verzekering voor je verblijf in Thailand afsluiten. Bijv. bij OOM.

 2. Jan zegt op

  Beste Paul,
  Stad Holland verzekering doet het ook. En heeft ook een goede zorgverzekering met een redelijke prijs en leeftijd geen probleem

  Groet
  Jan


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website