Vraagsteller: Patrick

Van mijn vriend vernomen dat online registratie voor de 90 dagen niet mogelijk was. Hij moest zich eerst aanbieden met zijn Thaise vriendin in Petchabun/immigration. Aldaar werd hem voor de eerste keer een document voorgelegd met de nadruk nr 5 goed te lezen. De rest was van minder belang.

Nr 5 hield in dat je op uw account een bedrag moest hebben van 800.000 baht gestaafd door de bank. Mijn vriend is hier mee niet akkoord over de gang van zaken maar… nu komt het bij betaling van 2000 baht krijg hij de nodige papiertjes met stempels erop van melding 90 dagen. Ook voor de volgende periode was in de prijs begrepen.

Mijn vraag is nu, is dit de juiste werkwijze of word er met de natte vinger gewerkt.


Reactie RonnyLatYa

Online melding is nog steeds mogelijk, al is het soms met wisselend succes. Bij sommige lukt het blijkbaar, andere niet. Waarom?

Dat er een bewijs van 800 000 Baht gevraagd wordt kan best zijn. Immers bij het gebruik van een bankbedrag van 800 000 Baht dient dat bedrag er 3 maand na toekenning nog op te staan. Dat zijn nu eenmaal de regels sinds een tweetal jaar.

Elk immigratiekantoor mag die controle organiseren zoals ze willen.

Sommige geven een papiertje mee met de dag dat je moet terugkomen met dat bewijs, andere doen het ter gelegenheid van een 90 dagen melding, andere doen het bij de volgend aanvraag tot jaarverlenging, etc….

Blijkbaar controleren ze het daar ter gelegenheid van een 90 dagen melding. Men vraagt dan bij een volgende 90 dagen melding of het bedrag er nog steeds op staat als die 90 dagen melding binnen de 3 maand na toekenning valt, of een bewijs dat het er 3 maand heeft opgestaan als de 90 dagen later gebeurt dan de 3 maand eis.

Immigratie mag trouwens ook bij volgende meldingen nog steeds een bewijs vragen dat je niet onder de 400 000 Baht bent gezakt, maar ik heb geen weet van een immigratiekantoor dat dit werkelijk ook doet.

Als er geld wordt gevraagd voor een 90 dagen melding is dat illegaal want die is gratis.

Als er lezers zijn die dergelijke ervaringen hebben mogen dat steeds laten weten. Hou het dan wel bij dit onderwerp.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 2 votes.
Please wait...

4 reacties op “Thailand Visa vraag Nr 260/21: Immigration Petchabun – Vreemde 90 dagen melding”

 1. jan si thep zegt op

  Ik ga ook elke 90 dagen naar het immigratie kantoor in Phetchabun.
  Tegenwoordig sta ik binnen 10 minuten weer buiten omdat het rustig is. Nooit hoeven te betalen.
  Ze bieden wel een “service” aan waarbij ze elke 90 dagen het formulier thuis sturen. Kost 1.000 baht.
  Ze vragen afhankelijk waar je woont bij huisbezoek een vergoeding, dit werd vooraf al gezegd.

  Het lijkt erop dat het om verschillende dingen gaat. Dat er tijdens een 90 dagen melding gevraagd is hoe de extensie geregeld moet worden.
  Soms moet je wel scherp zijn dat ze zich niet vergissen in het bankbedrag 800k of 400k. Heb ik ook keer meegemaakt. Dat ze per abuis 800k zeiden terwijl het op basis van Thai marriage was. Na dit aangestipt te hebben werd inderdaad bevestigd dat het 400k is.

  Ik heb verder geen slechte ervaringen met dit kantoor. Er is een vrouwelijke senior beambte die goed Engels spreekt en behulpzaam is als je zelf netjes blijft.
  Ze vragen misschien wat uitgebreider omdat ze onder Chang Mai vallen en formulieren moeten doorsturen.

  • RonnyLatYa zegt op

   De 400 K moet je enkel bij de aanvraag Thai marriage tonen en eventueel bij het ophalen na een under consideration periode. Nadien mag je daar mee doen wat je wil. Je hoeft niet na 3 maand te bewijzen dat dit nog op de rekening staat.
   Bij een 800 K retired kan dat wel gevraagd worden.

 2. Frans zegt op

  Spreken jullie over een OA immigrant want ik denk bij een non-immigrant O ( 120 dagen )er geen bankattest vaan 800k nodig is. Ter info moet ook voor verlenging in Phetchabun zijn.

  • RonnyLatYa zegt op

   Het gaat in dat geval over een jaarverlenging Retired waarbij een bankbedrag van 800 000 Baht werd gebruikt als financieel bewijs . Of die verblijfsperiode die verlengd wordt bekomen werd met een O of een O-A maakt daarbij niet uit.

   Een non-immigrant O ( 120 dagen ) bestaat gewoon niet.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website