Vraagsteller: Alain

Aangezien ik bitter weinig reacties kreeg op mijn vorige vraag zou ik ze graag nog eens gepost willen zien.

Is er iemand die uit de eerste hand ervaring heeft met de covidverzekering die bij het Etihad ticket zit. Daarmee bedoel ik of deze wordt aanvaard door de Thaise ambassade bij aanvraag COE en hoe kan men dit bewijs leveren? Want ik kon via de “your wallet” app wel die verzekering uploaden op mijn gsm maar hoe krijg ik dit op papier? Of mag ik er van uit gaan dat de Thaise ambassade weet dat er bij een Etihad ticket een covidverzekering hoort?

Mijn tweede vraag gaat over het visum.

Kunnen we al terug Thailand binnen als gewone toerist, zonder banden met Thailand, en mits je voldoet aan de COE voorwaarden?
Zo ja, krijg je dan een inreisstempel bij aankomst te Bangkok Zoals voor de covid periode Ik ben Belg en mijn verblijf zou korter zijn dan dan 30 dagen.

Alvast dank om mij te helpen,


Reactie RonnyLatYa

Je kan sinds vorig jaar al terug binnen op “Visa Exemption”. Alleen was de “Visa Exemption” tussen 22 December 2020 – 30 September 2021 uitgebreid tot 45 dagen. Die 45 dagen zijn sinds 1 oktober afgeschaft en het is nu opnieuw 30 dagen zoals voeger.

Je kan dat ook gewoon lezen op de website van de Thaise ambassade in Brussel.

“Tourists who are nationals of Belgium and Luxembourg are permitted to enter Thailand on a visa exemption scheme for a period of 30 days.”

https://www.thaiembassy.be/2021/07/14/travelling-to-thailand-aq-for-non-thais/?lang=en

Vragen over verzekeringen laat ik aan andere, alhoewel ik al meerdere keren gevraagd heb die afzonderlijk en los van de visumvragen te stellen.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

6 reacties op “Thailand Visa vraag Nr 225/21: Visa exemption en verzekering Ethiad”

 1. Alain zegt op

  Dank u wel voor de reactie Ronny.
  Ik had het ondertussen ook op de site van de ambassade zien staan.
  Er staat zodanig veel info op dat ik het bos door de bomen niet meer zag.
  Bovendien is de Engelse taal een extra hindernis.
  Ondertussen heb ik een mail gestuurd naar de Thaise ambassade te Brussel met de graag of de Ethad covidverzekering wordt aanvaard. Ik had er screenshots van wat Etihad dekt bijgevoegd.
  Fijn, twee dagen later kreeg ik al antwoord (in het Engels).
  Helaas bracht mij dat geen meter verder.
  Er stond in dat ik een COE online moet aanvragen en dan zou ik wel zien of het systeem de verzekering al dan niet goedkeurt.
  Om heel eerlijk te zijn vind ik dit een heel flauw antwoord. Ik kan toch onmogelijk de eerste zijn die via een Ethadticket met Covidverzekering naar Thailand vlieg.

  Alain

  • RonnyLatYa zegt op

   Ja, dat zijn inderdaad toch vragen waarop een ambassade een antwoord zo moet kunnen geven.

   Maar mijn vermoeden is al langer dat het niet de ambassades zijn die de CoE goedkeuren, maar een dienst in Thailand (immigratie?) omdat de link om een CoE aan te vragen overal dezelfde is https://coethailand.mfa.go.th.
   Daarom waarschijnlijk dat antwoord om te kijken of het systeem de verzekering aanvaardt. Indien zo en het is al eerder aanvaard voor anderen dan zal dit hier dan ook wel zo zijn vermoed ik.

   Succes en laat maar eens horen wat ervan geworden

   • Mark zegt op

    Ja Ronny, ik deel je vermoeden dat goedkeuring van COE door één of andere dienst in Thailand gebeurt.

    Het antwoord dat vraagsteller Alain ontving over de Covid-verzekering, getuigt van een complete desinteresse ten overstaan van buitenlandse reizigers. Dat staat toch haaks op de verklaringen van Thaise autoriteiten over het (economisch) belang van buitenlandse reizigers voor Thailand.

    Hoe kan je je nu welkom voelen in Thailand als je op zo’n desinteresse botst bij ambtenaren en diensten die de toegangspoorten van het land bedienen?

    • Cornelis zegt op

     Ik deel dat vermoeden niet, maar ik kan er natuurlijk naast zitten. Op de aanvraag wordt je gevraagd het land van waaruit je de aanvraag indient en de betreffende ambassade of consulaat aan te geven. Die ambassade c.q. dat consulaat behandelt m.i. je CoE-aanvraag. O.a. In een situatie waarin je je CoE gewijzigd wil hebbeb of een fout wil laten herstellen, correspondeer je rechtstreeks met die Ambassade of dat Consulaat, is mijn ervaring.
     Dat ze niet tevoren willen aangeven of een bepaalde verzekering wel of niet geaccepteerd zal worden is en blijt natuurlijk volstrekt belachelijk. Op die manier blijt het resultaat van de procedure onvoorspelbaar en onzeker.

     • RonnyLatYa zegt op

      Ik heb eens wat gezocht en alles lijkt toch naar de ambassade te verwijzen, zodat we kunnen aannemen dat het inderdaad de betreffende ambassade is dat de goedkeuring uitvoert.

      1. In het filmpje spreken ze ook van “Royal Thai Embassy/consulate will pre-approve..”
      2. Het volgnummer op het CoE in de linkerbovenhoek lijkt naar de ambassade refereren
      3. De stempel op het CoE onderaan is deze van de betreffende ambassade.

      Diegene die moeite hebben om de CoE aanvraag in te vullen kunnen altijd ook eens naar het filmpje kijken. Goed hulpmiddel denk ik.

      https://coethailand.mfa.go.th/regis/step?language=en

 2. Paul Schiphol zegt op

  Zelf had ik deze hindernis ook, heb uiteindelijk gekozen voor dan maar dubbele verzekerd, door ook via de link in de door de Ambassade in DenHaag verstrekte info voor €34,= een AXA Covid verzekering aan te schaffen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website