Thailand Visa vraag Nr 220/21: CoE afgewezen

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
6 oktober 2021

Vraagsteller: Antonius

Ik ben 73 jaar en heb sinds 2009 een geldig Non immgrant B visum en sinds 2012 een jaarlijkse retirement verlenging op basis van retirement nu geldig tot 5 dec 2021.

Ik ben nu in Nederland en wil terug naar Thailand en heb een CoE aangevraagd. De Thaise ambassade komt terug met de volgende opmerking:

Royal Thai Embassy, The Hague has rejected your registration/application. Due to please submit a group of visitor according to the visa you are holding.

Weet iemand hoe ik dit het beste kan oplossen ?


Reactie RonnyLatYa

De oorzaak is eigenlijk dat er een conflict is opgetreden tussen het visum dat je oorspronkelijk had en de verlenging die je daarna bekomen hebt.

– Visum was een Visum B. Dit is dan normaal groep 3 of 8.

– Verlenging was als “Retired”. Dit is dan normaal groep 10.

Vraag is nu onder welke groep heb je het aangevraagd. Onder 3/8 of 10 ?

Vermoedelijk dat je nu onder groep 10 hebt aangevraagd (Retired). Wat me ook het meest logische lijkt. Misschien dan eens de andere groep 3 of 8 proberen.

Ik weet echter niet welke bewijsstukken men daar zal vragen en de vraag is dan of je die nog wel kan tonen. Maar eigenlijk is de beste oplossing om de ambassade hierover te contacteren want welke groep je ook probeert, ik vrees dat het steeds conflicten zal oproepen. Ook omdat je waarschijnlijk bepaalde documenten van je B niet meer kan tonen omdat je ze niet (meer) hebt of ook niet meer geldig zijn.

Ik weet niet of er lezers zijn die met hetzelfde probleem hadden af te rekenen en hun ervaring dan willen delen.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

7 reacties op “Thailand Visa vraag Nr 220/21: CoE afgewezen”

 1. Cornelis zegt op

  Ik vermoed dat de vraagsteller op de eerste pagina van de aanvraag de rubriek ‘types of permitted persons’ niet – of niet juist – heeft ingevuld. Onder het kopje ‘Long Stay’ zou hij – er van uitgaand dat hij nu een Non-O visum heeft – het volgende vak moeten aanklikken:
  ‘11 (Non-O) Long Stay Visitor (Non-O)’.
  Heeft hij een O-A visum, dan is het daaropvolgende vakje van toepassing.

  • RonnyLatYa zegt op

   Hij heeft nog steeds zijn B. Ook daarop kan je verlenging vragen als Retired. In principe op alles zolang het eigenlijk maar een Non-immigrant status is. Of dat steeds zal toegestaan worden is wat anders.

   Ondertussen is het al opgelost met tussenkomst van de ambassade die immigratie heeft gecontacteerd en mag hij gewoon 10 gebruiken als Retired.
   11 is voor STV en 7 voor O-A/O-X
   https://hague.thaiembassy.org/th/content/118896-measures-to-control-the-spread-of-covid-19?page=5f4d1bea74187b0491379162&menu=5f4cc50a4f523722e8027442

 2. Cor zegt op

  Waarom laat je alles niet via Visum plus in Naaldwijk regelen.
  Kost iets extra, maar dat scheelt je een hele hoop hoofdpijn.

 3. John D. Kruse zegt op

  Hallo,

  Te meer ik dit soort zaken lees, des te meer krijg ik een hekel om nog maar weer
  een poging te wagen als het zover is. Had vorige week een akkefietje bij de
  Immigration van Rayong, maar heb nog weer een retiree visum tot volgend jaar
  september. Denk dat het m’n laatste zal zijn. Geen gezeur meer. Daarbij heb ik
  dan de 75 jarige leeftijd bereikt en wordt het echt moeilijk met een verzekering.

  John.

 4. willem zegt op

  Ikheb een soortgelijk probleem gehad. Daarbij had de behandelende medewerker mijn visum niet goed gelezen en dacht dat ik een marriage visum had. Ik heb 2 dingen gedaan.

  Een word document met mijn uitleg geupload in de COE aanvraag en verder heb ik contact gezocht met een ambassademedewerker via Facebook messenger. Daar zijn ze goed aanspreekbaar. Verder zou je nog kunnen bellen.

  Onderaan de aanvraag staat “Any questions related to this form please contact Royal Thai Embassy The Haque Tel +31703450766.

  Mogelijk even bellen om het eea te bespreken?

  • paul j zegt op

   probeer daar maar es doorheen te komen
   constant in gesprek en in de middag wordt er helemaal niet opgenomen
   succes

   • S.a.a. zegt op

    Gewoon helemaal niet waar. Wanneer de ambassade open is nemen ze ALTIJD op en heb je binnen een minuut eeen nederlands talig medewerker aan de lijn. Dat constante negatieve over de Thaise ambassade en hoe moeilijk het allemaal is. Ik word er niet goed van. Ik heb mijn CoE binnen 4 uur geregeld. Eitje. Communicatie met de ambassade, super snel. Ik heb alles stap voor stap uitgelegd en toegezonden. Ik verwacht dat ze morgen hier wel e.e.a. publiceren. Ik heb al minstens 6 CoE verzorgd voor andere. Altiid binnen een dag klaar. Dat gepapegaai over hoe moeilijk het allemaal is. Klinkklare onzin.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website