Vraagsteller: Gust

Op 29 oktober kunnen mijn vrouw en ik naar de Thaise Ambassade in Brussel om een toeristenvisum + COE aan te vragen. Mijn vraag is: hoelang neemt deze papierwinkel in beslag, eer we de benodigde documenten in handen hebben?

Blijkbaar moet je minstens 2 maanden op voorhand een afspraak maken en dan nog eens 14 dagen wachten op het toesturen van het COE. Eerder kunnen we ook al geen vlucht boeken.

Heeft iemand ervaring met het visumbureau CIBT? Geraak je sneller aan een visum met dat bedrijf? Welke kosten zijn daaraan verbonden?


Reactie RonnyLatYa

Visum

Er staat op de website dat je de visumaanvraag minstens 45 dagen voor vertrek moet aanvragen. Denk omdat het afspraken systeem maar een beperkt aantal personen per dag kan inplannen. Wil daarom niet zeggen dat het 45 dagen gaat duren voor je dat visum hebt. Hangt wat van de drukte af maar ik denk een week of zo.

CoE

Na het ontvangen van je visum kan je dan beginnen met het aanvragen van een CoE. Men zegt eigenlijk pas 2-3 weken voor vertrek. Dat is online en heb je toch geen afspraak voor nodig. Voor een CoE approval heb je trouwens je vliegticket al nodig. Het is niet na het ontvangen van een CoE dat je dan pas je vliegtickets kan gaan regelen. ( “…dan nog eens 14 dagen wachten op het toesturen van het COE. Eerder kunnen we ook al geen vlucht boeken.”). Men zegt op de website dat je moet rekening houden dat dit 2 weken kan duren, maar dat duurt daarom niet altijd 2 weken. Als je alles op orde hebt misschien enkele dagen.

Die tijdsbestekken zijn waarschijnlijk opgemaakt omdat ze nu meer en meer aanvragen verwachten en men wil vermijden dat reizigers tot het laatste moment wacht om visum en/of CoE aan te vragen. Alles hang van de drukte van het moment af. Maar je hebt toch je afspraak voor visum op 28 oktober? Wat is dan het probleem? Is dit te laat denk je? Wanneer vertrek je?

CIBT

Het is een bedrijf en dat gaat dus geld kosten. Mogelijk geraak je sneller aan je visum omdat ze waarschijnlijk niet aan het afsprakensysteem zijn gebonden. Maar waarom sneller, zolang je dat visum tijdig hebt via de normale weg is het toch voldoende.

Goedkoop is het alvast niet heb ik net gelezen in een reactie op TB. Je kan die vraag toch ook stellen aan CIBT zelf. Dat verbind je toch tot niets vragen wat iets kost of hoe lang het duurt.

Lezers kunnen steeds hun ervaringen delen over deze twee onderwerpen (Visa/CoE en CIBT).

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

4 reacties op “Thailand Visa vraag Nr 216/21: Thaise ambassade Brussel en CIBT”

 1. Alain zegt op

  Moderator: Alleen reageren op de visumvraag en niet zelf vragen gaan stellen. Visumvragen aan Ronny moeten via de redactie.

 2. fred zegt op

  Ik had al een visum extensie met re-entry. Ik deed dan online de aanvraag voor de COE nadat ik al de benodigde documenten had gescand en opgeslagen op mijn PC. Documenten uploaden en doorsturen. Pre-approval was er al na 1 dag. Toen hotel geboekt en vliegticket. Dag erna ook online naar ambassade gestuurd. De COE kwam 2 dagen later. Ik vond het allemaal heel vlot en snel gaan op voorwaarde je alle documenten klaar hebt en overweg kunt met wat digitale vaardigheden.
  Wat niet lukt is die Thailand plus app. Dat werkt niet.

  • Joost A. zegt op

   ThailandPlus App is volgens de Belgische Ambassade niet langer vereist.
   Link: https://www.thaiembassy.be/2020/07/09/info-for-non-thai-nationals-traveling-to-thailand/?lang=en

 3. jan zegt op

  Vrijdag 1 okt 2021 visum aangevraagd. Ophalen visum op 7 okt 2021. Volgens lady aan de desk kan het 3 weken durrn voor de COE. Voor mijn vrouw en mijn broer heeft het in juli 2 dagen geduurd voor de COE.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website