Thailand Visa vraag Nr 204/21: Non-immigrant O – Bewijs van pensioen

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
19 september 2021

Vraagsteller: Fred

Non-Immigrant Visa O, bewijs van gepensioneerd zijn. Ik ben ruim boven de 50 maar nog geen 67 en ben volledig afgekeurd, (oude WAO regeling). Ik zie op de website van de Thaise ambassade bij de voorwaarden voor een Non-Immigrant Visa O dat ” A prove of retirement/early retirement (Purpose 4)” gewenst is.

Kan iemand mij zeggen welke papieren ik moet inleveren om voor dit visum in aanmerking te komen?


Reactie RonnyLatYa

Ik veronderstel dat je toch een of andere uitkering bekomt.  En dat dit door een bepaalde dienst uitbetaald wordt. Die kunnen je dan toch ook het nodige bewijsstuk leveren.

 Maar misschien zijn er lezers die hun eigen ervaring hiermee kunnen laten weten.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

14 reacties op “Thailand Visa vraag Nr 204/21: Non-immigrant O – Bewijs van pensioen”

 1. Eddy zegt op

  Hallo Fred,

  Ik zit in hetzelfde schuitje als jij, nog geen AOW of pensioen.

  Er is niet een eenduidig antwoord op proof of early retirement lijkt me. Ik zou je adviseren zoveel mogelijk financiele bewijsmateriaal toe te voegen [uitkering maandstroken, banktegoeden – hiermee aantonen dat je een equivalent van minstens 800.000 baht per jaar ontvangt – en kijken of je een verklaring kunt regelen bij de instantie die je WAO uitkeert].

  Zie hieronder mijn eigen ervaring:

  Drie jaar geleden werd mijn eerste Non O-A aanvraag op de Thaise ambassade in Den Haag geweigerd. Ze wilden afschriften van pensioeninstanties zien, en niet een normale salarisstrook. De beambte op de ambassade had mij geadviseerd een Non O aan te vragen.

  Mijn situatie is wel apart. Aangezien ik dga ben van een klein BV-tje, heb ik het over een andere boeg gegooid en me beter voorbereid om de kans van slagen te verhogen.

  Ik heb als dga toen een verklaring opgesteld dat ik met vervroegd pensioen ben en heb een Non O aanvraag op het Amsterdamse consulaat gedaan. Natuurlijk zo veel mogelijk financiele bewijsmateriaal toegevoegd zoals salarisstroken, Kvk uittreksel, jaarrekening en de banktegoeden van de BV. En ja hoor, 2 keer na elkaar een Non O ontvangen, allebei op het consulaat.

 2. willem zegt op

  Ik ben een ex Luchtmacht officier en kon met 58 jaar stoppen met werken. Ik krijg een uitkering gewezen militair. Daarmee kan ik mijn (pre) pensioen inkomen aantonen en heb na initieel een NON-O visum al enkele jaren een extension of stay hiermee verkregen.

 3. Willem zegt op

  Beste Fred,
  Jaaropgave van UWV
  Of als je eerst met een “ander” visum binnenkomt dan kun je via de ambassade in Bkk middels bewijzen maandelijkse inkomsten en je vakantiegeld tesamen met een inkomstenverklaring in te vullen en dit legaliseren bij de ambassade (kost ong €50 = 2000baht die je cash meestuurt)
  Daarna krijg je dat document terug van de ambassade en met die verklaring kun je een retirement visa bekomen (mits je aan de inkomst vereisten voldoet van +65.000 baht / maand)

 4. Francois zegt op

  Is mij nog nooit gevraagd.
  Noch bij aanvraag van mijn OA visum in Brussel, noch bij de verlenging van mijn verblijf in Hua Hin.
  Maar ja de zaken kunnen nogaleens verschillen bij Thaise overheidsinstanties….

 5. Kees 2 zegt op

  Bij mij in Den Haag ook nooit gevraagd naar bewijs van pensioen. Ook niet toen ik als 50-plusser kwam.
  Er werd alleen naar banksaldo gevraagd en bij jaarverlenging in Thailand naar financien (=800.000 op de bank in Thailand).

 6. TheoB zegt op

  Mijn ervaring:
  Ik heb in oktober 2014 en november 2018 een visum Non-immigrant O op basis van retirement aangevraagd en gekregen bij de Thaise ambassade in Den Haag.
  Ik was toen ouder dan 50, 80-100% arbeidsongeschikt verklaard en had een WAO-uitkering.
  Ik heb bij die aanvragen een computeruitdraai (met het logo van de bank) van alle bankverrichtingen over de voorgaande 3 maanden ingeleverd. Afschriften van alleen de inkomsten was niet voldoende.

 7. Johan zegt op

  Ik ben nu 55 jaar zonder pensioen en heb 3 jaar geleden een O visum verkregen in Essen in Duitsland op basis van voldoende vermogen op een bankrekening. In Thailand verlengd met een jaarverlenging met voldoende vermogen op een Thaise bankrekening (800.000 B). Dat is dan ieder jaar mogelijk. Of dat met de huidige Coronamaatregelen nog mogelijk is weet ik niet.

  • loe zegt op

   Dat is zonder probleem nog steeds mogelijk, als je in Thailand verblijft. Ik heb het recent nog gedaan.
   Het wordt pas moeilijk om terug te komen naar Thailand, als je in Nederland bent. Dan worden plotseling allerlei covid 19 regels van toepassing, zoals CoE en verzekering.

 8. Joop zegt op

  Hoi Fred ,

  Ik zat in het zelfde schuitje maar het antwoord is eenvoudig : de beschikking van de WAO is voldoende om dit aan te tonen . Succes .

  Groet Joop

 9. Fred zegt op

  Dank allen voor de reacties! In het verleden was het voor mij ook nooit een probleem maar toen stond dat bewijs van pensioen ook nog niet bij de voorwaarden. Financiële situatie is geen probleem. Mijn bedoeling is niet een retirement visum te verkrijgen, ik wens slechts een non immigrant O te bekomen. Ik ga het proberen!

  • RonnyLatYa zegt op

   In uw geval is het ook een Non-immigrant O als “retirement”.
   Alleen moet je dat “retired” zijn niet altijd zo strikt nemen.

   (Purpose 4) to stay in Thailand after retirement for the elderly (at least 50 years of age)

   https://hague.thaiembassy.org/th/page/76474-non-immigrant-visa-o-(others)?menu=5d81cce815e39c2eb8004f0f

   • Fred zegt op

    Maar daaronder bij REQUIRED DOCUMENTS staat: A prove of retirement / early retirement (Purpose 4). Maar goed ik denk dat het wel zal lukken, ook Ronny bedankt!

    • RonnyLatYa zegt op

     Ja en daarom zeg ik dat je “retirement” niet te strikt moet nemen.
     Evenals die bewijsstukken. Als dat aanvaard wordt volstaat dat, zelfs als je niet op pensioen bent

     Zeggen dat je een Non-immigrant O wil, maar niet als “retired” kan niet in jouw geval.
     Je kan geen andere reden opgeven en officieel zal dat als “retired” geregistreerd worden.

     • Fred zegt op

      Je hebt gelijk Ronny, ik bedoelde te zeggen dat ik geen Non-Immigrant Visa O-A (long stay) wil bekomen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website