Vraagsteller: Barry

Kan iemand mij vertellen of het Oostenrijkse consulaat In Pattaya gewoon open is? Wil daarheen ivm inkomensverklaring jaarvisum.

Bij voorbaat bedankt.


Reactie RonnyLatYa

Kan ik je niet mee helpen. Mogelijk werken ze nu zoals vele met afspraken. Lezers kunnen je misschien ook vertellen hoe het daar momenteel georganiseerd is in Coronatijden.

Neem anders eens zelf contact op met hun. Weet je het direct en kan je misschien onmiddellijk ook een afspraak maken.

Contact details

The consulate general of Austria in Pattaya is located at 179/168 Moo 5, North Pattaya Road and can be contacted by telephone on 38 422 634 as well as by email austrianconsulatethailand@yahoo.de.

Opening hours

The consulate general is open Mondays to Fridays between 10:00 and 16:00. The offices of the consulate general may be closed on Thai and Austrian public holidays. Please contact the consulate general to confirm opening hours.

Due to the ongoing Covid-19 pandemic, opening hours of the consulate general may be affected.

https://www.embassypages.com/austria-consulategeneral-pattaya-thailand

https://www.bmeia.gv.at/oeb-bangkok/ueber-uns/oesterreichische-stellen-in-thailand/

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

12 reacties op “Thailand Visa vraag Nr 199/21: Is het Oostenrijkse Consulaat in Pattaya open?”

 1. Lunghan zegt op

  Het Oostenrijkse cosulaat is gewoon open van 10-16 uur , begin deze week geweest , maximaal 2 personen naar binnen, anders buiten wachten , kosten 1600 thb , volgens mij stuk duurder dan vorig jaar.

  • Ferdinand zegt op

   Een ereconsul is niet bezoldigd en kan aanrekenen wat hij of zij wil om de kosten te dekken en 1600 THB lijkt me zeer redelijk / een legalisatie op de Belgische ambassade kost nu 780 THB en meldt in 3 talen dat alleen je handtekening en niet je verklaring van inkomen gelegaliseerd wordt / je mag blij dat hij of zij deze dienst verleent aan EU onderdanen zodat je niet naar Bangkok hoeft te komen.

  • harold zegt op

   De kosten in Baht aangegeven door de lezers is onjuist, of ze hebben het geluk van die dag inzake de koers van de baht dit veroorzaakt

   Op de afgegeven verklaring staat al jaren het bedrag van 40 euro dat dit bewijs kost en daarbij aangegeven wat het op dat moment dat U betaald in bahtjes is. ( zie links onder op Uw brief)

 2. onne zegt op

  Al jaren de zelfde prijs van 1600 thb.

 3. J. Hommers zegt op

  Op 11 december 2020 ging ik met een COE en alle andere papperassen naar Thailand in quarantaine 2 weken, eenmaal buiten het hotel ging ik naar het Oostenrijkse consulaat en ze waren gewoon open voor een inkomens verklaring voor mijn nieuwe visum. In principe sluit een ambassade en consulaat nooit.

 4. Alex zegt op

  Oostenrijkse Consulaat is gewoon open. Ben er zelf eind augustus geweest. Tarief voor de inkomensbrief wordt elke maand vastgesteld / aangepast, afhankelijk van koers ontwikkeling.
  In augustus was het 1640 baht (heb ik betaald) . Eergisteren voor een vriend van mij gebeld, die dit schriftelijk vanuit Buriram doet. Het tarief voor september is 1620 baht.

 5. Peter Bruinewoud zegt op

  Ik kan u verzekeren dat de Oostenrijkse Consulaat op het terrein van Thai Garden Resort gewoon open is.
  Via google krijgt u de openingstijden te zien bij het zoeken naar Austrian Consulate Pattaya.
  Nog geen 2 weken geleden heb ik hetzelfde moeten regelen als u. Enige aanwezige, binnen een paar minuten weer buiten met de benodigde, ondertekende documenten.

  • Barry zegt op

   Allen hartelijk bedankt voor de info

 6. Jacques zegt op

  Ik begrijp niet wat sommige mensen zo redelijk vinden aan een betaling van zo’n 1600 baht voor een 2 minuten invuloefening en de kosten van een a 4-tje. Het is en blijft voor de consul natte vingerwerk, want zeker weten zoals hij of zij noteert, kan hij niet. De mogelijkheden ontbreken hem daartoe. Het is en blijft dus fraudegevoelig, maar wordt wel geaccepteerd door immigration. Voorlopig kan hij, mede door zijn bijverdiensten, nog met zijn Bentley pronken. Het is hem gegund en wij de kunnen feitelijk niet zonder dit soort gedoe.

  • Ferdinand zegt op

   Een ereconsul is geen ambenaar en wordt altijd uitgekozen omdat hij een vooraanstaande en dus in Thailand ook een welstellende burger is (dat kan ook een Thailandse burger zijn)
   Wees gerust indien hij een Bentley heeft dan heeft hij die niet betaald met de consulaire verdiensten (5555)
   Ik wou dat ik zo iemand had in mijn provincie !

   • Jacques zegt op

    Alleen het woord “ere”consul geeft mij al een vieze smaak in de mond. Ik besef mij terdege dat deze consul zijn zaakjes wel op het droge heeft. Overigens ook bij de Nederlandse ambassade betalen we dit soort bedragen. Dat komt al gauw neer op een uurloon van 30 x 2 minuten a 1600 baht = 48.000 baht = zo’n slordige 1238,- euro met de huidige koerswissel. Dat zijn nog eens bijverdiensten. Er zijn tijden geweest dat ik dat niet binnenhaalde. Maar ja toegegeven, ik zat nooit in het geld wereldje. Met zo’n uurloon aan bijverdiensten zie ik geen probleem om een Bentley te onderhouden. Ik ga een eind met u mee als blijkt dat hij uit gegoede kringen komt en al niet onbemiddeld was, voor hij dit werk ging verrichten. Maar corruptie bij de immigratiepolitie te Pattaya is al eerder ter sprake geweest Zou dit werkelijk nu allemaal zijn opgelost? Hoe lopen de gegoede relaties in Thailand, daar zijn voorbeelden van te over. Maar wellicht is de beste man en zijn vice consul wel te goeder trouw en kunnen we zo nog wel even door. Sommige zullen zeggen, het doel heiligt de middelen en je moet niet alles willen weten. Dat deze mogelijkheid bij u in de buurt niet aanwezig is, dat is spijtig. Dit keer heb ik nog mazzel en de mensen die bij Bangkok of Phuket wonen. Daar is het allemaal redelijk dichtbij voor consulaire hulp en bijstand in deze materie.

 7. Tony zegt op

  Ja ik was er nog 09-09-21 open van 10 tot 16.00 gr


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website