Vraagsteller: Maxenta

Ik wil vlak bij de grens van Laos in Thailand verblijven, gedurende bijna drie maanden. Kan ik dit doen, met een exemption-visum op Suvarnabhumi, en dan twee borderruns over dezelfde grenspost?

Of zal ik toch beter in NL een tourist visum aanvragen (geldig voor 60 dagen), en 1 borderrun doen?

Bij voorbaat dank.


Reactie RonnyLatYa

Normaal is dat geen probleem en kan je die bijna 3 maand op Visa Exemption overbruggen.

Borderruns (strikt gezien zijn het binnenkomsten) via een grenspost over land met Visa Exemption zijn mogelijk 2 maal per kalenderjaar.

Je hebt dan eigenlijk nog de keuze. Ofwel 2 borderruns, ofwel een van de twee Visa Exempt verblijfsperiode te verlengen bij immigratie met 30 dagen en dan hoef je maar één borderrun te maken.

Je zal wel weten denk ik dat mogelijk bij de check-in men een retour of doorvliegticket kan vragen binnen de 30 dagen als je met visa exemption vertrekt.

Toch nog even dit:

  • In uw geval zal het wel loslopen want je schrijft dat je bijna 3 maand gaat, maar denk er aan dat een verblijfsperiode wordt uitgedrukt in dagen en niet maanden. Je bekomt 30 dagen verblijf wat niet altijd hetzelfde is als een maand.
  • Een borderrun die je op dezelfde dag uitvoert kost je eigenlijk 2 verblijfsdagen.
  • De dag van vertrek is een van de oude verblijfsperiode en als je diezelfde dag weer binnen komt is dat ook al dag 1 van je nieuwe verblijfsperiode.
  • Je kan natuurlijk als je misrekent nog altijd oplossen met een verlenging van 30 dagen of enkele dagen in Laos blijven. Je hebt daar dan toch een visum voor moeten kopen aan de grens.
  • Ter info. En Tourist visum is geldig gedurende 3 maand (geldigheidsduur wordt uitgedrukt in maanden) maar je bekomt bij binnenkomst wel een verblijfsperiode van 60 dagen.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website