Vraagsteller: Jan

Mijn Non-imm O multiple aanvraag verliep snel, evenals de pre-approval. Nu vertrek ik 5 september liefst voor 8 maanden en wil ik na mijn 14 dagen ASQ, bij immigration het O visum omzetten naar een jaarvisum.

Welke documenten heb ik daar voor nodig, moet ik nog iets laten legaliseren bij de Thaise Ambassade hier? Kan ik daar een bankrekening aanvragen met mijn O visum, om de benodigde 800.000 Baht erop te zetten? Ik ben 68 jaar en niet gehuwd.


Reactie RonnyLatYa

Je zal bij binnenkomst een verblijfsperiode van 90 dagen bekomen. Die kan je verlengen met een jaar als “Retired”.

De aanvraag daarvan kan je standaard starten vanaf 30 dagen voor einddatum van die verblijfsperiode, m.a.w. na je 14 quarantaine is te snel.

Als je als financieel bewijs een bankrekening van minstens 800 000 Baht wil gebruiken moet je inderdaad eerst een bankrekening openen. Meestal lukt dat wel met je Non-O. Als er een weigering komt eventueel een andere bank proberen of de manager roepen. Denk er wel aan dat om je jaarverlenging aan te vragen het bedrag er 2 maand voor aanvraag moet op staan. Dat is iets dus dat je wel snel dient te doen na je quarantaine. Als je dan onmiddellijk ook het nodige bedrag er opzet rest nog wel voldoende tijd om je aanvraag in te dienen. Wel zorgen dat je de aanvraag doet voor einddatum van je verblijfsperiode.

Op de Thaise ambassade hoeft je niks te laten legaliseren om een jaarverlenging te bekomen. Al wat je nodig hebt kan je in Thailand bekomen.

Dit zijn de standaardformulieren die gevraagd worden. Sommige willen het in 2 ex, voor andere volstaat 1ex.

– Een aanvraagformulier TM7 – Application form for extension of temporary stay in the Kingdom. Volledig ingevuld en ondertekend.

– Pasfoto

– 1900 Baht

– Kopie paspoort – persoonsgegevens

– Kopie paspoort – visum

– Kopie paspoort – Entry stempel

– Kopie TM6 – Arrival/Departure Card. Je zal enkel het “Departure gedeelte hebben.

– Kopie TM30 – Notification for housemaster, owner or the possessor of the residence where alien has stayed. Moet je dan een bewijs van vragen aan de verantwoordelijke hiervoor

– Eventueel een huurcontract.

– Financieel bewijs. In geval 800 000 Baht gebruikt wordt een bankbrief van de bank dat bewijst dat het bedrag er werkelijk op staat en hoelang. Soms hoeft dat niet van de dag zelf te zijn die bankbrief maar volstaat enkel dagen voordien ook, maar je controleert best daarover de lokale voorschriften in je immigratiekantoor. Kan zijn dat men eist dat het van de dag zelf is.

Een update van je bankboekje. Moet altijd van de dag van aanvraag zijn.

Om een update van de dag zelf te bekomen is het noodzakelijk dat er een financiële verrichting gebeurt. Kan je door bijvoorbeeld 1000 Baht erbij te storten of af te halen. Wel opletten dat je hiermee niet onder je 800 000 Baht gaat.

Bankboekjes kan je dan eventueel ook updaten aan een ATM met die mogelijkheid.

Let er ook op dat wanneer je na 8 maanden Thailand verlaat je eerst een “Re-entry” aanvraagt. Hiermee verlies je de einddatum van je jaarverlenging niet. Hoef je de volgende keer ook geen visum meer aan te vragen want je jaarverlenging blijft dan geldig tot einddatum. Dit is natuurlijk enkel zinvol als je van plan bent om voor die einddatum terug naar Thailand te keren

Had je eigenlijk een bepaalde reden om een Non-immigrant O Multiple entry te vragen?

Als je toch van plan was om een verlenging aan te vragen had een Single entry ook wel volstaan. Had je 105 Euro bespaard.

Prettig verblijf

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Rating: 5.00/5. From 2 votes.
Please wait...

1 reactie op “Thailand Visa vraag Nr 173/21: Non-immigrant O – Jaarverlenging “Retired””

  1. willem zegt op

    Velen denken dat een multiple de juiste optie is omdat dat als soms als een jaarvisum wordt omschreven. Sommigen weten dan niet dat het eigenlijk slechts een 3 maanden visum is waarbij je telkens het land moet verlaten en bij terugkomst weer 3 maanden krijgt. Een vriend van mij was boos op mij toen ik hem dat vertelde. Hij dacht dat ik het verkeerd had.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website