Thailand Visa vraag Nr 168/22: Naar Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
16 juni 2022

Vraagsteller: Ricky

Ik ben 76 jaar en wil voor een maand naar Noorwegen ik woon al ca 10 jaar in Thailand op een “O” visum. Ik wil gebruik maken van een single entry om weer terug te komen in Thailand.

Ik ben al lange tijd verzekerd bij Cigna health insurance , alleen inpatient met een deductible van 3000 dollar, en voor Covid 100% dekking. Heb ik een nu een aanvullende verzekering of een verklaring nodig om Thailand weer binnen te komen


Reactie RonnyLatYa

Al je al 10 jaar in Thailand woont wil dat zeggen dat dit met een verblijfsperiode is bekomen met een Non-immigrant O en die je dan al 10 jaar verlengd hebt met telkens een jaar. Als je Thailand verlaat moet je dan eerst een Single re-entry aanvragen (1.000 Baht). Daarmee zal je de jaarverlenging niet verliezen en kan je Thailand terug binnen. Daar heb je geen verzekering voor nodig.

Afhankelijk wanneer je terug gaat komen kan het wel zijn dat de Thailand Pass nog in voege is. Daar wordt momenteel nog wel een verzekering voor gevraagd. Kan je op deze website zien en wat de andere eisen zijn om terug te komen op het moment van terugkeer.

https://tp.consular.go.th/home

Wat een verzekering betreft :

“Attach proof of insurance with at least 10,000 USD coverage for medical treatments in Thailand (COVID-19 test, both prior to and after arriving in Thailand, is no longer required)”

Je moet nu kijken of je verzekering hier aan voldoet.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website