Thailand Visa vraag Nr 165/23: Bankrekening openen en visum

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
24 augustus 2023

Vraagsteller: Patrick

Ik heb een condo in Pattaya gekocht. Omdat ik de rekeningen van elektriciteit automatisch (via domiciliëring) zou willen betalen, had ik graag een bankrekening geopend.

Ik informeerde bij enkele banken doch zij zeggen dat ik een visum van 30 dagen nodig heb om een bankrekening te kunnen openen. Nu verblijf ik een 5-tal keer per jaar in Pattaya voor 2 of 3 weken, doch ik kom nooit aan 30 dagen.

1. Is er dan echt geen mogelijkheid om een bankrekening te openen?
2. Kan ik eenmalig een visum voor 30 dagen aanvragen (om mijn bankrekening ginder te openen) maar in werkelijkheid slechts 14 dagen of 3 weken in Pattaya verblijven?


Reactie RonnyLatYa

1. Een visum waarmee je 30 dagen verblijf bekomt, bestaat niet. Wel een visumvrijstelling (Visa Exemption) waarmee je 30 dagen verblijf bekomt.

2. Het minimum is een Tourist visa waarmee je 60 dagen verblijf bekomt.

3. Om een bankrekening te openen wordt echter meestal een Non-immigrant visum gevraagd. Daarmee bekom je 90 dagen verblijf.

4. Niemand zegt hoelang je minstens in Thailand moet blijven. Hoelang je maximaal mag blijven wel natuurlijk en dat wordt dan ook in je paspoort geschreven.

Je mag zelfs dezelfde dag terug vertrekken ongeacht met welk visum je bent binnengekomen en de verblijfsperiode die je ermee hebt bekomen.

Misschien zijn er lezers die je kunnen adviseren waar je de meeste kans hebt om een bankrekening te openen in Pattaya. Dikwijls is het ene bankfiliaal wat soepeler tegenover buitenlanders dan het andere.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

5 reacties op “Thailand Visa vraag Nr 165/23: Bankrekening openen en visum”

 1. Jan van Ingen zegt op

  Patrick,

  Het beste wat je hunt doen als daar bent met je blauwe boek eerst naar de immigratiedienst gaan en daar een brief vragen om een bankrekening te mogen open een zogeheten bewijs van verblijf.
  Met deze ga je naar of Bangkok bank, Kasikorn of SCM.
  Bij deze 3 ik makkelijkst om een rekening te open ik weet dat ze je een verzekering van 1 jaar gaan verplichten te nemen een soort van ongevallen verzekering, kosten tussen de 5k en 10k bath doe je dit niet sturen ze je weg.
  Zo heb ik het gedaan toen ik hierheen gegaan.
  Voor de zekerheid neem een thai mee die ook Engels spreekt (die jij vertrouwd) dat werkt ook in je voordeel.
  Succes

  Gr,

  Jan van Ingen

 2. jahris zegt op

  Ik heb toevallig pas een rekening bij de Kasikorn bank geopend, weliswaar niet in Pattaya maar in Lopburi. Deze bleek qua vereisten het makkelijkst van allemaal. Ik begreep van de vriendelijke medewerkster ook dat dit bij alle Kasikorn filialen in Thailand gewoon mogelijk is. En in Pattaya moet het dan helemaal makkelijk zijn lijkt me. Wat ik nodig had:

  – Origineel paspoort
  – Origineel NL rijbewijs of NL identiteitskaart
  – Kopie van e-visa (alles behalve toerist visa)
  – Bewijs van mijn verblijfsadres (in mijn geval TM30 formulier van huiseigenaar)

  En dat was het. Kopie van visa is dus echt onontbeerlijk, maar verder geen aanvullende documenten nodig. Paar keer lachen voor de foto, 10 handtekeningen zetten en klaar, binnen een kwartier stond ik weer buiten. Wel is het handig om inderdaad een Thai mee te nemen die ook Engels spreekt, dat bespoedigt alles zeer zeker.

 3. Willem zegt op

  Let op de details: “alles behalve tourist visa”.

  Dat is meestal het punt. Geen bankaccount voor toeristen.
  Vaak vraagt men zelfs om een workpermit. Op zijn minst een longstay visum.

  Mijn ervaring en dat van velen is;

  Ga met name naar filialen die veel buitenlandse klanten hebben. Probeer het bij veel verschillende banken en filialen.

 4. Jahris zegt op

  Dat klopt inderdaad. In mijn geval bleek een Non-immigrant O voor 90 dagen voldoende voor een Kasikorn account. Een Tourist visa zou niet worden geaccepteerd werd mij verteld. Maar ook een Non immigrant O visum is toch vrij makkelijk te verkrijgen dus dat moet geen punt zijn.

 5. Johan zegt op

  7 maand geleden nog een bankrekening gekregen bij bangkok bank in pattaya geen visum( exemption) ben wel getrouwd met thaise misschien helpt dat heeft wel een uur en vele handtekeningen geduurd eer alles rond was


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website