Thailand Visa vraag Nr 163/22: Non-immigrant O aanvragen

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
11 juni 2022

Vraagsteller: Jos

Ik ga in september naar Thailand voor te overwinteren en ben nu bezig met het verkrijgen van mijn visum non immigrant-O, en heb toch enige vragen hier over.

 1. Voor wat betreft de health insurance (verplichte 3 maanden verzekering) waar ik aan moet voldoen heb ik het thailandblog afgestruind en kwam als enige optie AA insurance (is dit goede en beste optie) tegen en is de verzekering ook gelijktijdig geschikt voor mijn nog aan te vragen Thailand Pass?
 2. Proof of the permanent residence in the country: hierbij wil ik het uittreksel bevolkingsregister uit november 2021(voor aanvraag touristvisum) meesturen tesamen met mijn kopie paspoort. Vraag:wordt dit geaccepteerd!
 3. Upload document that can verify his current residency: hierbij wil ik een kopie van factuur van mijn internet provider aanleveren. Vraag:wordt dit geaccepteerd!

Alvast bedankt voor uw eventuele reactie.


Reactie RonnyLatYa

1. Indien je eigen verzekering voldoet aan het bedrag dat gevraagd wordt voor het visum en de Thailand Pass hoef je geen andere verzekering te nemen.  Maar er zijn zeker lezers op het blog die hier graag een boompje over opzettend dus laat ik dat aan hun. Kan me bijna niet voorstellen dat je daar niks over gevonden hebt op TB….

Met 2 en 3 vraag je eigenlijk hetzelfde.

Je moet volgen wat op onderstaan website staat en niet enkel wat op de evisa link staat, want die is onvolledig.

https://hague.thaiembassy.org/th/publicservice/e-visa-categories-fee-and-required-documents

Er staat op bovenstaande link :

ix. Proof of your current residency e.g. Dutch passport, Dutch resident permit, utility bill, etc.

Je paspoort, factuur internet, uittreksel bevolkingsregister is dus allemaal goed.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Thailand Visa vraag Nr 163/22: Non-immigrant O aanvragen”

 1. haki zegt op

  Beste Jos!

  Betreft je verzekeringsvraag. Je schrijft niet of je in Nederland woont/ingeschreven staat en dus over een verplichte zorgeverzekering beschikt. Maar ik zal daar maar vanuit gaan en in dat geval het volgende:
  Ik ben al een jaar bezig vanwege het probleem dat door Thaise immigratie het verzekerde bedrag vermeld dient te zijn op de verklaring “statement of insurance” die je bij je eigen Nederlandse zorgverzekering kunt opvragen. Momenteel gaat het om een bedrag van $ 10.000, geloof ik. Nederlandse zorgverzekeraars (op DSW na) zijn daar niet toe bereid. Het probleem heb ik dus voorgelegd bij Zorgverzekeraars Nederland alsmede bij het ministerie VWS, en die laten tot nu toe enkel weten dat het in behandeling is waarbij ik de indruk heb dat men de Thaise instanties uitleg wil geven over ons wettelijk verplicht zorgverzekeringssyteem en dat wij geen bedragen verzekeren, doch “ongelimiteerde” basiszorg (waaronder Corona), en dat verzekeraars daarom geen bedragen willen vermelden. Regelmatig hou ik hier op Thailandblog de geinteresseerden hiervan op de hoogte.
  Wel heb ik de indruk dat bij de aanvraag van Thailand Pass, de Thaise instanties nu wat soepeler omgaan met die eis van vermelding van verzekerd bedrag, doch zekerheid heb ik niet!!!!
  Wil je dus absoluut zekerheid, dan zou ik nu nog een extra reisverzekering (bijv. via AA) afsluiten, maar daarbij ook “statement of insurance” van eigen zorgverzekeraar meesturen. Dat moet dan beiden meer dan voldoende zijn voor zowel aanvraag van het visum als van de Thailand Pass.

  Overigens ga je pas in september en tegen die tijd kan de situatie weer gewijzigd zijn!

  Haki


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website