Thailand Visa vraag Nr 160/21: Verlenging Thai Marriage

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
15 juli 2021

Vraagsteller: Marcel

Veilig aangekomen op 08 juli in Bangkok met Qatar airlines. Naar Doha ongeveer 100 man aan boord, Doha naar BKK slechts 48 passagiers. Nu in zeer slecht “budget” ASQ Hotel, alwaar in mijn 14 nachten doorbreng.

Mijn dringende vraag. Ben getrouwd, heb NON-O visum voor 90 dagen tot 05 oktober:

  • Kan ik deze EERST verlengen (60 dagen extensie op basis van visiting mijn vrouw) en dan pas een JAAR extensie aanvragen op grond van de maandelijkse 40.000 baht storting? OF
  • Moet ik direct een jaar extensie aanvragen VOOR 05 oktober?
  • Hoelang van te voren moet ik die jaarverlenging aanvragen op grond vd 40K regeling?

Dank jullie allen


Reactie RonnyLatYa

Je hebt een verblijfsperiode van 90 dagen bekomen met een Non-O visum. Normaal zou je die verblijfsperiode eerst kunnen verlengen met 60 dagen en dan pas je jaarverlenging aanvragen. Je immigratiekantoor beslist daarover, maar ik denk niet dat zoiets een probleem is.

Al vraag ik me af wat je ermee wint om eerst 1900 Baht (zeg 50 Euro) te betalen voor 60 dagen en daarna weer 1900 Baht voor je jaarverlenging? Maar goed. Je doet daarmee wat je wil natuurlijk.

Een jaarverlenging kan je standaard aanvragen 30 dagen voor de einddatum van je verblijfsperiode, in uw geval pakweg vanaf 5 september. Zo dringend is het dus echt niet en je hebt nog alle tijd.

Er zijn immigratiekantoren die het ook wel 45 dagen voordien al zullen aanvaarden. Je kan die aanvraag eigenlijk indienen tot de laatste dag van je verblijfsperiode, al zou ik niet aanraden te wachten tot het laatste moment. Dat is ook niet nodig want je wint of verliest niets door die 30 dagen voordien of 5 dagen voordien aan te vragen. Die jaarverlenging zal altijd aansluiten op de einddatum van je verblijfsperiode.

Waarschijnlijk zal je wel eerst een “under consideration” stempel bekomen (meestal 30 dagen) maar dat is normale procedure bij een “Thai marriage”. Ook dat maakt niets uit voor je uiteindelijke jaarverlenging. Als je na de “under consideration” stempel je jaarverlenging bekomt, zal die ook aansluiten op je eerdere verblijfsperiode. Je wint of verliest daar ook niks mee.

Blijkbaar is het je eerste keer en dan ga je best eerst eens naar je immigratiekantoor. Daar hoor je dan wel wat ze precies willen zien bij je aanvraag, want elk heeft zo ook zijn lokale regeltjes. Ze zullen je dan o.a. zeggen wat ze van die storting precies willen zien, of je een getuige moet meebrengen of niet, etc.…

Note: Als je een slechte ervaring hebt met een “budget” ASQ Hotel is het misschien geen slecht idee om de lezers dit te laten weten. Al is het natuurlijk een persoonlijk ervaring die andere anders kunnen ervaren.

Zo veronderstel ik dat een “budget” hotel nemen ook zo wel zijn gevolgen zal hebben voor o.a. comfort…

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website