Vraagsteller: Jeert

De staf van het lokale immigratie bureau is verwisseld en dat is te merken ook. Hier is mijn verhaal waarom. Ik ben in september vorig jaar naar Nederland vertrokken terwijl ik in bezit was van een trouw visum dat nog niet versteken was. In maar van dit jaar terug gekomen. Bij aankomst op de airport kreeg ik een 45 dagen visum.

Voor het verstrijken van dat visum ben ik naar het lokale immigratie bureau gegaan om een trouw visum aan te vragen.

Dat werd geweigerd, Ik moest naar LAOS gaan zeiden ze, ze gaven voor mij een onbegrijpelijke uitleg waarom ik daar heb, moest gaan, uiteindelijk kreeg ik een twee maanden toeristenvisum voor 2 maanden.

Voordat die termijn verstreken was ging ik naar Chong Mek grenspost en kwam met een Laos visum terug in thailand. Bij de grenspost kreeg ik een 30 dagen stempel. Ik weer naar de immigratiedienst in Ubon Ratchatanie om een trouw visum aan te vragen. werd me geweigerd en kreeg weer 30 dagen.

Ik kan tot 16 augustus in Thailand verblijven, Mijn vrouw is inmiddels bij het immigratiebureau geweest en heeft daar om inlichtingen gevraagd. Ze kwam terug met de mededeling dat ik op 16 augustus weer twee maanden kan krijgen.

Maar dat wil ik niet. Ik wil mijn trouwvisum wat ik altijd heb gehad voordat de staf verwisselde. Wat is het beste? Ik weet niet of ik in Laos een trouwvisum kan krijgen.

Een Engelse kennis van mij zei, dat ik naar Laos moest gaan om een non immigrant O te halen en dat ik op dat visum een trouw visum kan verkrijgen op het lokale immigratie bureau.

Gaarne advies en bij voorbaat dank.


Reactie RonnyLatYa

Ik ga het stuk voor stuk ontleden want ik denk dat anders je verhaal maar warrig overkomt bij de lezers. Was bij mij toch zo toen ik het eerst voor ogen kreeg. Ik zal dan telkens ook proberen een verklaring te geven waarom ik denk dat het zo afgelopen is.

1. “IK ben in september vorig jaar naar Nederland vertrokken terwijl ik in bezit was van een trouw visum dat nog niet versteken was. In maar van dit jaar teruggekomen. Bij aankomst op de airport kreeg ik een 45 dagen visum.”

Als je bij aankomst 45 dagen bekomen hebt dan was dat geen visum, maar ben je Thailand binnengekomen op “Visa Exemption” (visumvrijstelling). Dat was toen tijdelijk 45 dagen i.p.v. 30 dagen. Je “trouw visum” zal dan niet meer geldig geweest zijn bij binnenkomst. Het is niet omdat het nog geldig was bij vertrek dat dit daarom bij binnenkomst nog zo is. Ofwel was de geldigheidsperiode van je “trouw visum” verstreken, ofwel als het een jaarverlenging was heb je Thailand verlaten zonder eerst een “re-entry” te vragen, ofwel ben je te laat teruggekomen d.w.z. na het einde van je verblijfsperiode en dan zal een “re-entry” ook niet helpen.

2. “Voor het verstrijken van dat visum ben ik naar het lokale immigratie bureau gegaan om een trouw visum aan te vragen. Dat werd geweigerd, Ik moest naar LAOS gaan zeiden ze, ze gaven voor mij een onbegrijpelijke uitleg waarom ik daar heen moest gaan, uiteindelijk kreeg ik een twee maanden toeristenvisum voor 2 maanden.”

Als je wil omzetten van “Visa Exemption” naar Non-immigrant O Thai Marriage dan moet er nog minstens 15 dagen verblijf resten. Misschien te laat aangevraagd? Je hebt vervolgens “geen toeristenvisum voor 2 maanden” bekomen, maar je hebt een verlenging van 60 dagen bekomen omdat je getrouwd bent. Waarom ze dan alsnog niet een omzetting naar Non-immigrant wilde toestaan, want dan was er nog wel tijd genoeg, is mij een raadsel dat ik uit je info niet kan opmaken.

3. “Voordat die termijn verstreken was ging ik naar Chong Mek grenspost en kwam met een Laos visum terug in Thailand . Bij de grenspost kreeg ik een 30 dagen stempel. Ik weer naar de immigratiedienst in Ubon Ratchatanie om een trouw visum aan te vragen. werd me geweigerd en kreeg weer 30 dagen. Ik kan tot 16 augustus in Thailand verblijven. Mijn vrouw is inmiddels bij het immigratiebureau geweest en heeft daar om inlichtingen gevraagd. Ze kwam terug met de mededeling dat ik op 16 augustus weer twee maanden kan krijgen. Maar dat wil ik niet. Ik wil mijn trouw visum wat ik altijd heb gehad voordat de staf verwisselde.”

Je kan nooit met een Laos visum Thailand binnenkomen. Is gewoon niet geldig in Thailand. Je bent wederom op “Visa Exemption” binnengekomen en gezien die “Visa Exemption” actie ten einde was heb je nu 30 dagen i.p.v. 45 dagen bekomen. Waarom dat weer geweigerd werd om dit om te zetten naar een Non-immigrant O Thai Marriage weet ik niet. Kan ik ook niet opmaken uit de info dat je geeft. Weer te laat aangevraagd (15 dagen moet er resten)? Je hebt dan een verlenging van 30 dagen bekomen. Je kon ook weer 60 dagen bekomen als Thai Marriage maar dat wilde je blijkbaar niet.

4. “Wat is het beste? Ik weet niet of ik in Laos een trouw visum kan krijgen. Een Engelse kennis van mij zei, dat ik naar Laos moest gaan om een non immigrant O te halen en dat ik op dat visum een trouw visum kan verkrijgen op het lokale immigratie bureau.”

Je kan in Laos en Non-immigrant O Thai Marriage aanvragen. Daarmee zal je bij binnenkomst 90 dagen bekomen. Die 90 dagen kan je dan met een jaar verlengen onder de gekende voorwaarden.

Ik denk dat je het beste dan naar Savannakhet (Laos) kan gaan. Mukdahan is de Thaise zijde en via de “Second Thai–Lao Friendship Bridge” over de Mekong kan je naar Savannakhet in Laos. Daar in Savannakhet is een Royal Thai Consulate-General.

De te volgen stappen voor het aanvragen van het visum vind je hier: https://savannakhet.thaiembassy.org/th/page/4-steps-to-apply-for-thai-visa?menu=5f364266881bda1c12237f58

De eisen voor een Non-immigrant O Thai Marriage visum in Savannakhet vind je hier: https://savannakhet.thaiembassy.org/th/publicservice/non-immigrant-visa-o-visiting-family-member-of-a-thai-nationality-a-sp?page=5d84a44c15e39c26b400453e&menu=5d84a44c15e39c26b400453f

Leest wat er op lijst in die link staat en neem best je vrouw mee naar Savannakhet. Als ze dan eventueel nog wat moet ondertekenen is ze in de buurt. Normaal worden er geen financiële bewijzen gevraagd in Savannakhet, maar misschien voor alle zekerheid dat toch doen. Je weet maar nooit dat ze het net aangepast hebben. Hou rekening met minstens 2 dagen. Eerste dag voormiddag indienen en normaal de volgende werkdag in de namiddag afhalen.

Toch nog dit als afsluiter en als herinnering naar de toekomst als je opnieuw je jaarverlenging hebt. Alvorens je Thailand verlaat met een jaarverlenging dien je eerste een “re-entry” aan te vragen. Doe je dat niet dan vervalt je verblijfsperiode bij het verlaten van Thailand. En je moet ook naar Thailand terugkeren voor einddatum van die jaarverlenging. Ben je later dan die datum terug in Thailand dan zal een “re-entry” ook niet helpen.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website