Vraagsteller: Albert

Ik ben over enkele maanden terug gegaan naar België voor een zware medische ingreep. Ik ben in bezit van een non emigrant O -Retirement visum geldig tot december 2021 en heb bij de immigration in Thailand een re-entry permit genomen om terug naar Thailand te kunnen komen.

Nu het probleem is dat ik in Belgie een nieuw paspoort moest aanvragen daar mijn looptijd voor mijn vernieuwing van mijn volgende aanvraag niet voldoende was om te voldoen aan vereiste van de looptijd voor de periode van 18 maanden. Normaal is dat geen probleem om het visum te laten overzetten naar mijn nieuwe paspoort in normale tijden.

Nu, hoe moet ik nu een COE aanvraag doen voor terugkeer naar Thailand, daar ik die stempel niet kan omzetten in Thailand. Gaan zij dat toestaan om deze re-entry toe te staan wanneer die moet omgezet worden? Mijn paspoort is aan de frontzijde geknipt en de pagina’s met de visum en de re-entry zijn niet geknipt.

Mijn vraag is gaan zij mij toestaan om deze re-entry te kunnen gebruiken voor mijn aanvraag van de COE goed te keuren of gaan ze mij kunnen verplichten om een nieuwe visum aan te vragen?

Ik hoop dat er mensen zijn met deze ervaring en deze met ons te delen.

Ik dank jullie bij voorbaat.


Reactie RonnyLatYa

1. Zolang een verblijfsperiode/re-enrty/visum niet hun einddatum hebben bereikt en niet ongeldig werden gemaakt bij het aanvragen van een nieuw paspoort, blijven die geldig in je oude paspoort zelfs als het paspoort zelf ongeldig werd gemaakt.

2. Ik veronderstel dat je zowel het nieuwe paspoort als het oude paspoort met de nog geldige verblijfsperiode/re-entry/visum zal moeten opladen. Maar daarvoor kan je beter de ambassade contacteren hoe je zoiets moet afhandelen bij de CoE aanvraag.

3. Ter info. De geldigheidsperiode van het paspoort dient niet minstens 18 maanden te zijn voor het aanvragen van een jaarverlenging in Thailand. Dat is enkel voor het aanvragen in een ambassade van een visum met een geldigheidsperiode van 1 jaar.

Voor het aanvragen van een jaarverlenging volstaat 1 jaar en is het paspoort minder lang geldig dan een jaar dan zal je ook maar een verlenging bekomen tot einddatum van je paspoort. Is het m.a.w. nog maar 8 maand geldig, zal je ook maar een verlenging bekomen van 8 maand.

4. Lezers die met een oud paspoort met nog geldige verblijfsperiode/re-entry/visum en nieuw paspoort een CoE hebben aangevraagd kunnen hun ervaringen hier altijd delen. Niettegenstaande geef ik je de raad toch ook de ambassade te contacteren.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

1 reactie op “Thailand Visa vraag Nr 137/21: Aanvraag CoE met oud en nieuw paspoort en “re-entry””

  1. Albert zegt op

    Ronny, hartelijk bedankt voor nuttige informatie


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website