Vraagsteller: Ed

Mijn echtgenote en ik (79 en 80 jaar) hebben het voornemen ons definitief in Thailand te vestigen. Komen al sedert 1992 in Thailand, waarvan de laatste 20 jaar 2 x 3 maanden per jaar.

Wij hebben het plan om eind september/begin oktober de stap te maken en willen daarvoor in eerste instantie een non immigrant O visum aanvraag voor 90 dagen doen, om vervolgens dit visum in Thailand via een extension om te laten zetten naar een jaarvisum. Wij kunnen voldoen aan de voorwaarde van 800.000 baht op mijn Thaise bankrekening en ook het maandelijkse inkomen voldoet ruimschoots aan de gestelde voorwaarden.

Daar we de intentie hebben niet naar Nederland terug te keren (beide zoons wonen in Thailand) willen we volstaan met het boeken van uitsluitend de heenreis. Vraag: zou dit problemen kunnen oproepen, dan wel bij het inchecken bij de luchtvaartmaatschappij dan wel bij de Immigration?

Wij onderkennen de problematiek van de gezondheidsverzekering ofwel het niet hebben ervan.

Heeft u verder nog tips/aanbevelingen?

Bij voorbaat dank


Reactie RonnyLatYa

Je kan met een enkel ticket vertrekken indien je een Non-immigrant O visum bezit. Bij het aanvragen van een Non-immigrant O, of de verlenging van je verblijfsperiode zal men geen bewijs van ziekteverzekering vragen.

Indien je officieel getrouwd bent, bestaat de mogelijkheid dat bij het aanvragen van de jaarverlenging je vrouw gaat als je “dependent”. Dat wil dan vooral zeggen dat alleen jij aan de financiële voorwaarden moet voldoen en zij niet. Wel een bewijs van wettelijk huwelijk voorleggen.

Is niet verplicht natuurlijk en elk kan ook afzonderlijk aan de financiële voorwaarden voldoen.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website