Thailand Visa vraag Nr 120/22: Waar visum aanvragen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
9 mei 2022

Vraagsteller: Ben

Ik wil in september naar Thailand gaan met een Non O visa. Aangevraagd in Nederland. Nu de volgende vraag: kan ik een Non O ook in Laos aanvragen eventueel online bij de ambassade in Nederland? Of zou het beter zijn om in Laos een Tourist visum aan te vragen voor 60 dagen en in Thailand verlengen met 30 dagen?


Reactie RonnyLatYa

Maak je het niet ingewikkelder dan het is? Ik ken je reisplannen natuurlijk niet, maar is het niet praktischer om gewoon voor je vertrek in Nederland een Non-immigrant O Multiple entry aan te vragen of een Multiple Entry Tourist Visa (METV). Dan moet je toch in Laos niks meer gaan aanvragen.

Zijn de landgrenzen weer open voor normaal verkeer, heb je maar even een ‘Borderrun’ te maken. Je hebt je visum dan al. Maar je kan ook vliegen naar waar ook natuurlijk. Wil je in Laos of een ander land enkele dagen doorbrengen kan dat ook natuurlijk.

Maar om op je eigenlijke vraag verder te gaan, want het is jouw beslissing natuurlijk. Volgens wat op de website staat kan je het niet aanvragen als je buiten Nederland verblijft. Je moet werkelijk in Nederland zijn.

1. WHO can apply for e-Visa with the Royal Thai Embassy, The Hague?

…..

Nationals of the Netherlands who are currently in Thailand or outside of the Netherlands cannot apply for e-Visa with the Embassy. They must first return to the Netherlands before applying.

E-Visa General Conditions and Information – สถานเอกอัครราชทูต ณ กรุงเฮก (thaiembassy.org)

Slaat nergens op vind ik als je ook nog steeds in Nederland woont, maar het is niet anders. Misschien eens proberen met een VPN of dat lukt.

Hoe momenteel de situatie is in de Thaise ambassade in Vientiane of het Thaise Consulaat in Savannakhet weet ik niet. Voor COVID werkte Vientiane al met een afsprakensysteem weet ik. Savannakhet niet dacht ik. Een Tourist visum was meestal geen probleem. Normaal de voormiddag aanvragen en de dag nadien in de namiddag ophalen. Altijd dan toch met 2 dagen rekening houden. Ik weet ook niet of ze daar ook gaan overschakelen naar E-evisa.

De website eens volgen of er daar nieuws op verschijnt. Wat nu niet kan, kan misschien later dit jaar weer wel.

https://vientiane.thaiembassy.org/en/home/

Consular Section, Royal Thai Embassy Vientiane Lao PDR (thaivisavientiane.com)

Misschien dat lezers meer info over hebben over de huidige situatie in Vientianne en Savannakhet.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website