Thailand Visa vraag Nr 110/22: E-visa aanvragen

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
27 april 2022

Vraagsteller: Edson

Hoe kom ik op een eenvoudige manier zonder tussenpersoon aan een visum voor 6 weken verblijf met one entry. Kan dat veilig via https://www.thaievisa.go.th/?
Of kan ik toch nog langs in Amsterdam? Moet je daarvoor een formulier invullen en waar vind ik dat?


Reactie RonnyLatYa

Visums moeten online worden aangevraagd. Kan je niet meer ter plaatsen doen. Ik hoor nergens dat het niet veilig is en ondertussen is dat toch bijna een half jaar van toepassing.

Je zou ook kunnen overwegen, vermits het maar 6 weken is, om te vertrekken met Visa Exemption d.w.z. Visum vrijstelling. Hoef je geen visum aan te vragen. Bekom je 30 dagen mee bij aankomst en kan je dan in Thailand verlengen met 30 dagen. Kost dan 1900 Baht.

Wel opletten met Visa Exemption want bij de check in kan de luchtvaartmaatschappij vragen om te bewijzen dat je binnen de 30 dagen de intentie hebt om Thailand te verlaten. Maar niet alle maatschappijen vragen dit en dus kan je best eerst eens info nemen bij hun . Doe het via mail dan heb je een bewijs indien het niet hoeft. En als ze het vragen vraag hun dan wat volstaat. Soms volstaat een verklaring.

Ik verneem dat immigratie de laatste tijd ook wel meer vraagt om te bewijzen dat je een bedrag van 20 000 Baht kan tonen om je verblijf te bekostigen. Hou er rekening mee dat je zulk een bedrag kan tonen. Mag ook best in Euro.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website